Dagwandeling Diessen

20 oktober, 20 km droog 14 graden

Voor de dagwandeling vandaag gingen we naar Diessen, het dal van de Reusel. Op iets meer dan 30 minuten rijden vanaf Den Bosch, net ten zuiden van Hilvarenbeek. Een onbekend gebied, en zeker de moeite waard om te ontdekken.

Informatie wandeling: de wandeling heet Dak van de Reusel en is met GPX coördinaten te vinden op de site van de Mooiste routes. Let op de beschrijving is niet overal even duidelijk. Handig is om en de tekst en de GPX track te gebruiken.

Van de site “de mooiste routes”: Vanuit het centrum van Diessen gaat deze afwisselende wandeling eerst door het opnieuw ingerichte weide- en watervogel gebied het Diessens broek. Via statige lanen en mooie paden doorkruist u het bosgebied, Annanina’s Rust. De wandeling gaat grotendeels over goed begaanbare paden en karrensporen. U loopt tussen en langs een tweetal fraai gelegen visvijvers. Ook wandelt u langs een tweetal prachtige Brabantse langgevelboerderijen. Verder geniet u van het boerenlandschap, de vele vergezichten en leuke doorkijkjes. Al met al een aanrader. 

Wij genieten van het landschap, de onverharde paden, de dreigende wolken en van de mazzel dat de regen voor de wandeling viel en wij het droog hadden. De Reusel hebben ze opnieuw laten meanderen en er een waterbekken bij gemaakt. We zien dat het water naast de paden hoog staat.

Wat denk je van bomen lanen met herfst kleuren, paddestoelen en zomaar de kleuren van boerenwormkruid en de natte mossen. In elk bos te vinden en ook zo mooi hier in Diessen.

De oude Leemputten zijn inmiddels vijvers voor de visvereniging. Als net even de zon erdoor komt, ontstaat een zilveren tegenlicht foto…..favoriet voor mijn foto’s

Vlak voor het einde maken we nog een paar lussen over bospaden en langs de Reusel. Een prachtige wandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.