Dag 16 Cardunuela Burgos

Yes! We hebben Burgos bereikt.

286 km in 16 wandeldagen met vele hoogtemeters. Moeilijkheden overwonnen, doorgezet, nieuwe moed gekregen, we hebben het allemaal meegemaakt en met elkaar gedaan. Onze Camino van Saint Jean Pied de Port naar Burgos zit erop.

Deze laatste dag was 15 km en we gingen net na zonsopkomst van start. Direct na vertrek zien we deze tekening op de muur. Denken we intussen aan thuis, om lekker onderuit gezakt na te genieten van onze Camino. Met een glimlach naar deze bepakte en bezakte pelgrim.

 

Het was een zeer zonnige dag. Zo heerlijk om in de frisse ochtend door het heuvelland naar Burgos te gaan. De zon legt gouden stralen voorzichtig over het land. Het is dan 3 graden. Wij gaan opgewekt op pad, voor onze laatste etappe.

Volgens ons boekje staat er na de snelweg een alternatief. Die ken ik wel, maar alle pijlen en het bord met alternatieve route was weg. Tja….wat is wijsheid. We kiezen voor de pijlen en gaan zo langs de grote weg Burgos in. Aan de linkerkant van de weg zien we wel pijlen. We liepen rechts en waren bij een grote rotonde. Geen mogelijkheid om over te steken. Het lijkt alsof daarvandaan toch naar de alternatieve route wordt gewezen. Deze weg is lang. We zijn blij als we een groot bord met Burgos en Camino zien.

Ook op de flat zien we een grote schelp. De eindbestemming is in zicht. Of is het een nieuw begin na deze eindbestemming?

In de middag nemen we de tijd om de kathedraal te bekijken. Wat een pracht en praal. Zeer indrukwekkend en de moeite om er binnen te gaan.

Ook zien we er Jacobus. Die wacht wel op ons. Wie weet vervolgen een aantal wandelaars in 2023 hun weg. Corrie en Gerrit en Ilse vervolgen nu hun weg. Wij wensen ze heel veel succes.

De stempels van Burgos zijn binnen. Een van de algemene herberg, de andere van de kathedraal…..op naar het vervolg.

In de avond gaan we bij restaurant Morito eten. Erg druk met Spanjaarden. Ook na ons stond nog een lange rij te wachten. Wat een mooi afscheid van Burgos was de verlichte kathedraal. ( Dank aan Irene die deze heeft gemaakt)

Dank je wel lieve Marijke, Ilse, Irene, Lia, Gerrit en Corrie voor deze geweldige weken. Ook Trea die al een weekje thuis is. Ik ben trots op ieder van jullie dat je eigen Camino weg bent gegaan. Tot een volgende keer.

4 reacties op “Dag 16 Cardunuela Burgos

  1. Pelgrims , van harte gefeliciteerd !!jullie hebben je camino gelopen ! 3 gaan nog tot Santiago veel succes !!
    De andere gaan naar huis met alle ontmoetingen en heel veel mooie herinneringen aan deze wandeltocht!!
    Mieke dank 🙏 dat wij deze toch door jou verhaal en foto’s mochten volgen !!
    Liefs Jopie .

  2. Hartelijk gefeliciteerd allemaal met ook deze weer prachtige Camino route,fijn dat ik weer mee mocht genieten van de prachtige foto’s en mooie verhalen.Mieke wat fijn dat jij ook weer helemaal in topvorm bent .Een veilige reis naar huis terug allemaal en lekker nagenieten hier in het Herfstachtige mooie Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.