Camino Portugues dag 9 Caldas de Rei Padron

8 september, 21,8 km veel regen

Een feestje voor de voeten. Gisteren voor het eten gingen we nog even in de warmwaterbronnen van Caldas de Reis. Heet, is dat water. Ik schat zo 50 (?) graden. Het is alsof je voeten dat meteen in ontspanning komen.

Vandaag was het de eerste dag dat we regen hadden. En wat voor regen. Dan weer een beetje veel, dan weer heel veel. We zagen zelfs druppels in de plassen omhoog springen. Dat betekent dat we een serieuze regenkleding test kunnen doen. Zowel het regenpak van Marianne als de poncho’s van Jan, Janna en Mariet hebben hun werk goed gedaan. Alleen de schoenen bleken toch niet zo waterdicht te zijn. We soppen in de schoenen. Alleen Marianne had overschoenen aan. Haar schoenen bleven droog. En vinden we het erg om in de regen te lopen? Als ik naar deze stralende koppies kijk, denk ik in te schatten dat het helemaal niet erg is. Het motto: “het is altijd weer” is ook bij deze wandelaars geland.

De afstand van 21,8 km en de hoogte verschillen zorgden ervoor dat we deze dag als zwaar hebben ervaren. We moeten er echt voor werken. Jan had vandaag ook gekozen voor bagage vervoer. Zo trots voel ik me, als mensen dat durven kiezen. Kiezen wat goed voor jou voelt.

Direct na Caldas de Reis gaan we over kleine landweggetjes en bospaden. Nog even de Camino kunst op een vuilnisbak bekijken.

Bij het café Esperon zijn we toe aan pauze. Even nog een kopje koffie. Het is er druk. De pelgrims die voor ons op pad waren, gaan daar ook even naar toe. In het café zijn er aanmoedigingen om toch vooral door te gaan.

Iets verder komen we langs een schooltje. We kunnen er een stempel krijgen en de meester biedt ons een kadootje aan in de vorm van een Camino schelp. Door de kinderen van de school gemaakt. Met de vraag erbij of we met de schelp en iets van onze woonomgeving willen laten zien. We hebben het emailadres van de school en gaan allemaal iets terug sturen. Jaren geleden waren deze ramen beplakt met “buen Camino in alle talen”. Nu hebben ze dit nieuwe project bedacht.

Aan het einde van de middag wordt het even droog en kunnen we wat van de omgeving zien. De paden zijn vol met water, we moeten goed opletten of we er rechts of links passeren en zeker niet langs een afgrond.

Rond 16 uur komen we in Padron aan. Voor ons een lange afstand en we zijn blij dat we er zijn.

Onderweg zijn er posters van de kathedraal. Is het echt nog maar een km of 25? We gaan de afstand in 2 dagen afleggen. Morgen naar A Picarana en daarna….. Santiago!! We komen eraan….

 

2 reacties op “Camino Portugues dag 9 Caldas de Rei Padron

  1. Jullie zijn allemaal echte kanjers ….zo goed om zo positief te blijven in die regen….wandel ze nog voor de komende dagen……en genieten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.