Camino Portugues dag 10 Padron A Picarana

9 september, 10 km, regen Padron A Picarana

Natuurlijk is het hoogtepunt van een Camino het aankomen in Santiago. Dat gaan we morgen doen. Verwachtingsvol kijken we ernaar uit. Jan is er ook bijna😃

Een van de hoogtepunten op de Camino Portugues is ook een bezoekje aan Padron. De grote etappe plaats 28 km voor Santiago. Daar hadden we vandaag tijd voor. Hier hoort zeker een bezoekje aan de Santiago kerk bij. In Padron is volgens de legende Santiago in een bootje aangekomen over de Rio Sar. De meerpaal is in de kerk te vinden en ook diverse afbeeldingen met de boot.

Het klooster torent hoog boven Padron uit. Als je Padron binnen komt lopen , is dat het eerste wat je ziet.

Een ander (voor mij onbekend) deel zijn de Botanische tuinen. Direct tegenover ons pension El Jardin. Zeker mooi om er even doorheen te lopen.

Wat een bijzonderheid is in Padron is het café van Don Pepe, vlak bij de kerk. Pelgrims laten er van alles achter. Pepe zelf ontvangt je met een warme glimlach en het liefst zou hij iedereen een knuffel meegeven.

De regen zou nog niet om 9 uur starten. We moeten toch al onze regenkleding aan. Geen probleem, gisteren hebben we proefgelopen. Het is een korte afstand, dus we nemen de tijd. Wel hebben we ook vandaag weer de nodige hoogtemeters overwonnen. 230 meter in totaal.

De Camino, niet ver van de snelweg, de N550. Dan weer rechts, dan weer links langs deze weg. Door kleine dorpen, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Ook hier zie je dat er flink is gewerkt aan de veiligheid. De paden duidelijk gescheiden van verkeer, of nieuw aangelegde paden door het bos. Zelfs met verlichting.

Al van verre zien we de kerk van Esclavitude. Nu gesloten, als die open is, erg de moeite waard.

Daar hebben we pauze. We zien er ook andere pelgrims die vandaag al naar Santiago gaan. De regen wordt steeds meer en zo komen we toch nog met doorweekte schoenen aan bij ons pension Glorioso, in het dorp A Picarina net voor Teo. Op aanbeveling van de hostel eigenaar, gaan we ernaast ons etappe drankje nuttigen. We worden er verwend met een klein hapje spaghetti. Dat gaat er altijd wel in.

6 reacties op “Camino Portugues dag 10 Padron A Picarana

  1. Succes met het laatste stukje en warm en voldaan aankomst in Santiago. Wij zijn vanmorgen vertrokken uit Santiago en zijn weer veilig thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.