Camino Portugues dag 8 Portela Caldas de Rei

7 september, 17 km, in de nacht veel regen onweer, overdag droog 23 graden

Rijk….we voelen ons rijk dat we op pad kunnen, de druivenranken hangen vol, we lopen er onderdoor. De bloeiende bougainville. Maar ook de kleine dingen. Een waslijntje in de herberg, na een omweg van 3 km vinden we ontbijt en de ervaring van onze Camino.

Gisteren konden we een maaltijd bestellen. Pizza, flesje wijn, biertje en buiten zitten in de tuin van de herberg. We ervaren daar rust in de natuur en geen druk verkeer. Meer hebben we niet nodig.

Net waren we klaar met eten en er vielen de eerste druppels. Jan en Janna hadden een lijntje van wel 5 meter gekocht en in onze slaapzaal, met de matrassen op de grond was plek genoeg voor de was. Tot onze grote verrassing hadden we allen lekker geslapen.

De route van vandaag had vooral hoogtemeters door het dalen. Nergens in Galicië is het vlak. Steeds gaat het min of meer omhoog of omlaag. Doordat het erg benauwd was vandaag heb ik het als een zware etappe ervaren. Die stijging na 3 km was om naar ons ontbijt café te wandelen, nadat de bar As Eiras dicht blijkt te zijn. Tja, en we willen toch graag koffie 😉

De paden zijn vrijwel geheel herzien. Van de grote weg af, met een aangelegd pad. Een stuk veiliger. Ook lopen de paden door wijngaarden. Dat geeft aangename schaduw. Vandaag treffen we meer pelgrims die onderweg zijn van Pontevedra naar Caldas de Rei. Gezellig en elke pelgrim wil wel een praatje maken.

Een kadootje van vandaag was het bezoek aan de watervallen bij Rio Barosa. Bij km paal 51070 naar rechts en even de weg oversteken. Prachtig! We hebben daar onze lunch gebruikt. Er staat geen markering. Het is maar 10 minuten lopen. Aan de weg staat Parque National de Rio Barosa.

Daarna volgen nog ongeveer 7 km door wijngaarden, boeren weggetjes, in de verte op de heuvels windmolens. In de verte naderen we Caldas de Rei.

Caldas de Rei betekent “bronnen van de koning” Hier vind je warmwaterbronnen. Vanavond gaan we er een kijkje nemen. Morgen meer.

4 reacties op “Camino Portugues dag 8 Portela Caldas de Rei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.