Camino Portugues dag 11 A Picarina Santiago

10 september, 17 km regen, later droog

Wat een ervaring om weer in Santiago aan te komen. We hebben ernaar uitgekeken, gehoopt, verwacht en dan nu…..WE ZIJN ER.

Volgens het boekje lijkt het allemaal geleidelijk te stijgen. Zoals we hebben ervaren, het is nergens vlak en dat ok vandaag kregen we het niet gemakkelijk met 528 hoogtemeters. Er zaten een aantal stevige stijgers tussen.

Volgens de weersverwachting zou het vandaag droog zijn. Wat? Ook vandaag als we vertrekken regent het en toch gaan deze kanjers zonder problemen op pad. Hup de regenkleding aan en gaan. Vrijwel direct na vertrek gaan we over die natte stenen omhoog. Extra voorzichtig, we willen niet op het laatst nog vallen.

Vlak bij Faramello klimmen we uit het bos de weg op. Zo gaan we langs Teo, daar waar de algemene herberg was. Er is nog veel gesloten onderweg.

Bij de 10 km paal, krijgen we er helemaal vertrouwen in. Het gaat ons lukken.

Dagelijks zien we dezelfde pelgrims. Als 1 familie hebben we hetzelfde doel. Vandaag gaan we Santiago bereiken.

Om snelwegen onderdoor te gaan, zijn er vele nieuwe paden aangelegd. Zo zit er nog een pittige stijging vlak bij het viaduct. Ieder op zijn eigen tempo. Marianne is een goede stijger, Janna loopt overal makkelijk, Mariet past haar tempo goed aan bij wat voor haar mogelijk is.

Ik ben zo trots op deze wandelaars! In 10 wandeldagen hebben we 142 km afgelegd. Van harte gefeliciteerd 🌺. Vandaag lukte het niet meer een nummertje te krijgen voor de Compostela. Dat gaan we morgen doen. Ook gaan we naar de Porta de Gloria, speciaal open vanwege het Heilig jaar.

5 reacties op “Camino Portugues dag 11 A Picarina Santiago

  1. Super Mieke en alle Camino wandelaars ,Hartelijk gefeliciteerd en nu nog lekker even nagenieten van jullie prachtige camino route,dankjewel voor de mooie verslagen en foto’s en morgen nog een gezellige dag in Santiago.

  2. Ik(Coby D) sluit me bij Tine aan PROFICIAT Super gedaan allemaal. Het was een mooi route met veel zon en helaats wat regen maar dat mag zeker de pret niet drukken. Lekker nagenieten nu. Toppers.

  3. Wat geweldig dat jullie in Santiago
    Zijn aangekomen !!gefeliciteerd allemaal .
    Mieke je heb de wandeltocht weer prachtig weer gegeven !!ik heb met veel plezier elke dag je verslag gelezen .

    Groet Jopie

  4. van harte gefeliciteerd met het bereiken van jullie doel, een geweldige prestatie. Geniet nog even van jullie verblijf in Santiago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.