Via Coriovallum dag 2

7 juni, 20 km heerlijk wandelweer 22 graden.

Etappe Spaubeek Heerlen

Een wonderschone etappe vandaag, die we beginnen bij station Spaubeek. Dat was nog wat. We liepen naar het station en zouden de trein van 9.22 uur nemen. Er staat een trein die om die tijd vertrekt, we stappen in. Er wordt omgeroepen dat het de trein naar Maastricht is en dat die stopt in Houthem.🤔oei……de verkeerde trein. We moeten de trein richting Sittard hebben. Die stopt wel in Spaubeek. Snel de trein uit. En ja, gelukkig konden we nog zeer snel naar de andere trein. In 15 minuten waren we in Spaubeek.

In Spaubeek nog komen we langs de Anna kapel. Een plaats waar we een stempel kunnen vinden. We zijn zo goed op weg geholpen, we hebben informatie ontvangen waar we een stempel kunnen halen en wat we nog meer met het pelgrimspaspoort kunnen doen.

De stempel van de Anna kapel zit aan een ketting vast. Margret wil die wel voor iedereen stempelen. Zo speciaal om de stempels te halen. Die zijn speciaal voor de Coriovallum gemaakt. We voelen ons de koning te rijk.

Het eerste deel loopt door het Geleenbeekdal. Soms lopen we aan de rechterkant, soms aan de linkerkant van de Geleenbeek. Na 5 km kwamen we bij een schitterende plas met terras……doen we het of doen we het niet. We nemen het ervan. Zo een mooie plek kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan.

In dat restaurant (Brasserie peil 5) werd ik geraakt door deze tekst. Thuis…..waar je mag zijn wie je bent… Zo voelt het onderweg steeds weer. Warmte, vriendschap, delen…en dat al na dag 2.

Dan gaan we naar kasteel Hoensbroek. We vervolgen de mooie paden door het Geleenbeekdal. Een licht glooiend pad door mooie natuur weelderig begroeid.

Het is niet ver van de stad Heerlen en van grote wegen. Dat merken we als er tunnels zijn zoals deze. Versierd met de regenboog kleuren. Heel erg mooi.

We nemen de tijd voor een bezoek aan het kasteel. Vorig jaar heb ik voor het eerst een museum jaarkaart gekocht en daarmee konden we zo vast binnen. Even registreren….. Ook met het pelgrimspaspoort kreeg je korting.

Van heel dichtbij zagen we de ooievaars voer voor hun jongen brengen, een nest op een van de daken van het kasteel.

Later lopen we langs de Caumerbeek en langs de mijnsteenberg Oranje Nassau. Hier uitgebeeld met een tekening op de muur. Cees houdt een oogje in het zeil.

We lopen de stad in en zijn op tijd voor de rondleiding in de St Pancratiuskerk. We zijn de eerste groep van de eind 2019 ontstane Via Corriovallum. Zeer enthousiast laten Jan en Peter de kerk zien. In de gevel bij de voordeur een beeldje van de pelgrim. De kerk is zeer mooi met fresco’s en veel glas in lood. De moeite waard.

Wat een geweldige dag. Tot slot een etappe drankje op de markt en daarna voor een heus pelgrimsmenu naar restaurant de Twee gezusters. Daar worden we verwend met een heerlijk maal. Het dagmenu voor € 8,75 en met het pelgrimspaspoort een drankje inbegrepen. Daar worden we als pelgrim toch helemaal blij van….😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.