Via Coriovallum dag 3

8 juni, 20,4 km Houthem Vijlen, zonnig 25 graden

Op deze heerlijke en prachtige wandeldag werden we getrakteerd op een strak blauwe lucht met veel zon. Het lijkt wel of we in Frankrijk op vakantie zijn en zomaar in het mooie Zuid Limburg wandelen

De etappe is van Houthem naar Vijlen en daarom vertrokken we na het ontbijt naar het station. 1,4 km en het is heerlijk fris. Hier op de achtergrond het Nivonhuis van Heerlen.

De route is naar Vijlen en Vijlen is het hoogst gelegen dorp van Nederland. Dus dat wordt klimmen. Er zaten inderdaad een paar steile stukken tussen, maar we hebben vooral geleidelijke stijgingen ervaren. Ik ben trots op de kanjers, die dat zomaar even doen.👍

Een heel bijzonder gebied waar we vertrekken. De tuinen van Chateau Gerlach met de verzameling beelden en ook het beeld van de pelgrim.

Ook hebben we daar een stempel gehaald.

Daarna gaan we door natuurgebied Ingedael en volgen de Geul. Een heel mooi schaduw rijk gebied met tussendoor mooie vergezichten en de bomen met maretakken.

De eerste klim komt erna, op weg naar het plateau van Margraten. Holle wegen met uitgesleten mergelranden.

En ja na zo een stevige klim hebben we toch zeker al koffie verdiend. In Sibbe was het restaurant al open en de bakker was net langs geweest met de vlaaien en we laten het ons goed smaken.

Op het plateau van Margraten is het min of meer vlak. Wijdsheid en mooie panorama’s geeft dat.

In de schaduw van een paar bomen hebben we onze lunch. Tomaatjes, komkommer, is dat geen 5 sterren plek?

We dalen af naar Gulpen en Wittem, ook bij het klooster kunnen we een stempel halen.

Toch maar eens intreden?

Voor het laatste stuk nemen we nog even pauze. Het begint warm te worden. En dat voor de klim naar Vijlen over paden die vol in de zon liggen

De laatste loodjes…..toch nog even een kleine daling en stijging voor we de kerk van Vijlen zien. Wat een heerlijke derde dag. Dat etappe drankje hebben we weer verdiend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.