Via Coriovallum dag 1

6 juni, 15 km, Houthem – Spaubeek, bewolkt 22 graden

Via Coriovallum is een Camino ten westen van Heerlen in een 8 vorm. Voor ons vandaag van Houthem naar Spaubeek. Een prima etappe om in de middag mee te starten. Op de kaart van het meest westelijke punt naar het noorden.

Daar gaan we dan…..een nieuwe uitdaging. En het voelt als echte Camino met, de bekende gele schelpen, een pelgrimspaspoort en stempels. In totaal 119 km lang.

Daarnaast is er ook een goede beschrijving bij en de wandeling is als GPX track te downloaden.

We komen uit alle delen van het land en zijn om 11.30 in Heerlen. We logeren in het hele sfeervolle Nivonhuis, 1,5 km van het station. We zijn: Paulien, Marianne, Margret, Cees, An, Joke en Mieke

We starten met een kortere etappe, die licht glooiend is. Van Houthem naar Spaubeek. Etappeplaatsen aan een station en dat is heel handig. In 20 minuten waren we van Heerlen naar Houthem.

Etappe Houthem Spaubeek

Het is prima wandelweer, door de bewolking een graad of 22. Het ziet er wat het weer betreft goed uit de komende dagen. Droog weer en steeds meer zon. We gaan het ervaren. Ervaren hoe het is in de heuvels te lopen. Voor enkelen de eerste keer en ook voor Cees en Joke als voorbereiding op de Camino.

Het zijn vandaag meest onverharde paden, met een beetje vals plat.

Na 2 uur lopen hadden we pauze in Beek. Zeer gastvrij ontvangen, even van de route af bij de kerk. De eigenaren van Gasterie Genhout treft waren erg blij dat we het ommetje maakten en zullen ook de beheerders vragen de route iets om te leggen.😉 Natuurlijk hoort hier Limburgse vlaai bij.

We komen daarna langs Spaanse grenspalen uit vroegere tijden.

We dalen af naar Spaubeek. Joke loopt graag voorop en helpt me mee met het lezen van de route. De velden van de boeren staan er goed bij na de regen van de afgelopen dagen. Aan de rand bloeit kamille en klaprozen. We voelen ons de koning te rijk dat we hier kunnen lopen.

In het dal komen we precies uit bij het station. Nog niet helemaal het einde van de etappe. We besluiten de trein te nemen die na enkele minuten komt. Om 17.15 waren we weer in Heerlen. Dat komt goed uit….Bij Brasserie Bracke is plek voor ons en het restaurant sluit om 19 uur. We hebben hier ons etappe drankje en een zeer goede maaltijd. Ik had gekozen voor “zuurvlees” een typische Limburgse specialiteit.

Met de aanloop km van en naar het station in totaal 18 km. We hebben de komende dagen de volgende etappes: Spaubeek -Heerlen, Houthem -Vijlen, Vijlen Heerlen en Heerlen Houthem

8 reacties op “Via Coriovallum dag 1

  1. Mooie foto’s Mieke, wat leuk An om te zien dat je op pad bent, het lange haar staat je leuk. Geniet met z’n allen van een prachtige route.

  2. Wat mooi om daar te wandelen en zeker in prettig gezelschap . Veel plezier de komende dagen met dit super wandelweer

  3. Wat een leuke groep in een prachtig landschap.
    Dank zij mijn lieve vriendin mag ik in mijn fantasiewereld ook een beetje
    meelopen. De foto’s zeggen alles!
    Als oud ( jaja) Nijmegenaar denk ik al aan de Gladiolen voor dag 4 !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.