NS 2 daagse Cuijk Nijmegen

9 mei, 18,5 km droog 26 graden.

En dat was dan de 2e dag. Van Groesbeek naar Nijmegen, eerst volgens de markering van het Pieterpad, later Grote Rivieren pad.

Vandaag zou de etappe 16 km lang zijn…ik had onthouden Pieterpad volgen. Dat is zo tm de Duivelsberg. Daarna is het Het Grote Rivieren pad.We hadden dat te laat in de gaten, zodat we het vervolg traject van het Pieterpad liepen. Het is goed opletten, er zijn vele lange afstand wandelingen die over de Duivelsberg gaan.

Na een erg goed verzorgd ontbijt gingen we om 9 uur de deur uit.

We merken meteen dat Groesbeek in een dal ligt. Dat betekent dat we zeker de 1e 3 km (weliswaar vals plat) stijgen. Direct na Groesbeek gaan we de natuur in. Kleine paadjes met wijdse vergezichten.

Bijna ongemerkt komen we bij het natuurgebied De Duivelsberg. Een prachtig hellingbos. In de ochtend schijnt de zon en de blaadjes aan de bomen laten hun mooie lichtgroene kleur zien. Het is een topdag…. Het vals platte deel gaat over in forse stijgingen. Het heet niet voor niets de Duivelsberg.

Om 11 uur waren we bij restaurant de Duivelsberg. Buiten het terras konden we plaats nemen in de tuin. Heerlijk even uitrusten, Mariken brood proeven. We realiseren ons dat een pauze plek als deze erg fijn is.

We vervolgen het Pieterpad en komen zo in Duitsland terecht. Nieuwe wegen ontdekken zeg ik dan altijd. Wel 2,5 km om. Met behulp van Topo GPS komen we weer op de route. Onderstaande foto hoort niet bij de NS wandeling, wel bij het vervolg van het Pieterpad.

Deze dag ervaren we als meer klimmen en dalen dan gisteren. Best pittig!!!

Vanaf de heuvels bij Beek krijg je zicht op de Ooijpolder. De Ooijpolder ligt in de uiterwaarden van de Waal. Verrassend mooi om bij Upbergen zo hoog te wandelen en uitzicht over de Waal te hebben.

De laatste km gaan langs het Valkhof. Ook dit terras is open. Hier vandaan hebben we een prachtig uitzicht. Het is daar rustig en we gaan hier alvast ons etappe drankje nuttigen.

Wat een heerlijke dagen! Even losbreken en door het wandelen die rust ervaren, die een ieder af en toe nodig heeft. Vriendschap en warmte van de mede wandelaars. De ontluikende natuur en tegen alle verwachtingen in, 2 droge dagen. Hier kijken we met met plezier op terug. Tot een volgende keer……

1 reactie op “NS 2 daagse Cuijk Nijmegen

  1. Dit hebben jullie weer gepresteerd? Mooi weer en schitterende omgeving.
    Mieke weet dat mooi vast te leggen.
    Ik geniet altijd met de wandelingen mee
    Lieve groet voor allen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.