NS 2 daagse Cuijk Nijmegen

8 mei, 15 km van Cuijk naar Groesbeek, klein beetje regen, 15 graden.

Vandaag zijn we gestart met de NS 2 daagse van Cuijk naar Nijmegen, met als etappe plaats Groesbeek. Bijzonder mooi en heel geschikt om heuvels te trainen in het mooie Gelderland.

Etappe Cuijk Groesbeek

Heuvels in Gelderland, zou je zeggen? Jazeker, wat denk je van de Mookerheide en de Sint Jans berg?

Vanaf het station van Cuijk gaan we door het centrum naar de Maas. Eerst nog even een koffie to go halen bij Bakker Bart.

Vlnr Monica, Lucy, Annemiek, Leanne, Fred en Elly

De wandeling is tot vlak bij Groesbeek gemarkeerd met geel/rood. Prima te volgen….maar er zijn meerdere geel/rode routes. De beschrijving is dan ook heel handig of GPS track (via wandelnet).

Terug kijkend naar Cuijk zie je de Martinus kerk.

Aan de overkant van de Maas lopen we door Mook op weg naar de Mookerheide. Wat kan ik daar blij van worden.. een veulen die huppelsprongetjes maakt. Ik voel me ook zo, nu het lukt om weer heuvels te lopen.

Naar de Mookerheide volgt een stevige klim. Het uitzicht is prachtig. De heide is bruin getint, de diepte zie je vooral bij de kleine paadjes.

Het blijft dalen en stijgen. Het voorjaar komt eraan. Bloemetjes langs de kant, de blaadjes van de bomen met dat frisse groen.

Bij Plasmolen zijn de terrassen open. Ook al regent het een beetje, we kunnen zitten. Wat later krijgen we plek op een overdekt terras. We voelen ons heel welkom. De mensen hebben er zin in.

Na Plasmolen gaan we de Sint Jans berg beklimmen. Een voormalig landgoed met hellingbossen en akkers, omgeven met houtwallen. Bosanemonen sieren de randen. Het is er prachtig!

De route loopt bijna ongemerkt Groesbeek in. We zien huizen door de bomen, dat moet Groesbeek wel zijn.

Monument ter herdenking aan de 2e wereldoorlog

Ook hier vinden we een overdekt terras. Precies als we eraan komen is er voor ons een plekje vrij. Het etappe drankje is verdiend. Morgen gaan we naar Nijmegen over o.a. de Duivelsberg.

1 reactie op “NS 2 daagse Cuijk Nijmegen

  1. Wat fantastisch Mieke dat je zo hersteld bent dat je dit in zo een korte tijd weer kan. Ik heb heel veel respect voor je. Fijne 2e wandeldag. Liefs, Rianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.