Klooster wandelingen dag 1

16 mei, 17 km droog 13 graden

Sinds 1 mei is de kloosterwandeling geopend. Ook het Emmaus klooster van Velp ligt op de route en biedt gelegenheid om vanuit het klooster een klavertje 4 rondom Velp te doen. Wandelingen variërend van 8 – 22 km in alle richtingen.

Vandaag startten we met de groene in de richting van Reek. Zoals die hierboven staat 11 km. Daarna zouden we de blauwe naar Grave erbij doen. Het werd anders…..omdat we er voor kozen om het ommetje naar de Reekse heide toe te voegen. Hiermee kwam deze wandeling op 17 km. Prima voor een eerste dag, zeker als je voor jezelf wilt kijken wat kan. We gingen dan ook niet het rondje naar Grave erbij doen……

Na de ontvangst met koffie gingen we op pad. We zijn: Ilse, An, Thea, Nellie en Mieke. Net toen we waren “ingetreden” gingen we weer naar buiten.

Het is bijzonder mooi richting Reek. Een watertje, velden met fluitenkruid en fotogenieke luchten. Door de regen van de afgelopen nacht ruikt het heerlijk. De blaadjes zijn nog mooi lichtgroen.

In Reek was het tegen 12 en we waren van harte welkom op het terras. Met voldoende ruimte voor ieder doen we ons tegoed aan een brownie of MonChou met kersen. Eigen gemaakt en dat kun je proeven.

We verwelkomen ook Joepke en Annemarie die een dagje meewandelen.

We nemen het extra ommetje naar de Reekse heide. Let op dit is 6 km meer en je hebt de nummers van het wandelroute netwerk nodig. Het is bijzonder mooi en zeker de moeite waard.

Ook de wandeling terug naar het klooster kent mooie paden, beukenlanen, en verharde kleine weggetjes.

Een bloemenzee van fluitenkruid…….

Wordt het nu een beetje heiig? Of is het de voorbode van toch nog even een dreigende bui. Het wordt wel heel donker….op een paar spetters na houden we het droog.

Na deze wandeling komen we weer bij het klooster aan. Even aanbellen…..wat vind ik dat leuk…

Deze mooie wandeldag sluiten we af met een etappe drankje….en uitrusten voor de dag van morgen.

6 reacties op “Klooster wandelingen dag 1

 1. Wat leuk om dit nieuwe pad al te lopen.
  Heb er toevallig van de week naar zitten kijken.
  Kan ik ook een dag aansluiten of lopen jullie het hele pad?

  1. We zijn 3 dagen in het klooster en wandelen nu vanuit het Emmaus klooster.
   De hele route, komt 1 dag langs het klooster.
   Morgen hebben we 2 extra wandelaars en dat is voldoende

 2. Hoi Mieke wat leuk om je eerste dag te lezen. Slapen jullie in het klooster? Ik zelf ga over 2 weken beginnen aan het kloosterpad en wil kijken of ik hem in 1 keer kan lopen, dus alle 15 dagen achter elkaar. Net als naar Santiago, gewoon lopen en onderweg zien waar ik slaap. Mooi zo’n kleine pelgrimstocht zo dichtbij mijn huis in Nieuwkuijk bij den Bosch. Dus ik vettrek dit keer vanaf mijn huis. Ga je avonturen weer volgen
  Groetjes Christine
  Ps je mag altijd aanbellen om hier te komen overnachten…..

   1. Hou ik in de gaten. Ik ga lopen en net als toen ik vanuit amsterdam naar spanje liep kijken eat op mijn pad komt. Wil kijken of het opnieuw lukt om zonder te plannen weer s avonds een slaapplekje te vinden. Mooie voorbereiding kloosterpad om weer bezig te zijn met bezinning, wandelen en los laten voordat ik straks de Pyreneeën over ga om spanje te gaan lopen in 1 keer. Maar ik hou het in gedachte je aanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.