Kloosterwandeling dag 2

25 km, 15 graden, meest droog

Vandaag staat de wandeling door het Raamdal en kasteel Tongelaer op de planning. Volgens de tekst circa 22 km, het werden er 25.

Vanaf het klooster gaan we eerst naar het zuiden, met een ruime bocht ten zuiden van Grave. We hebben echt geluk vandaag met het weer. Regelmatig dreigde het, er kwamen een paar druppels en het was weer droog.

Kleine paadjes, aan weerszijde weelderig groen en de mooie gele stinkende gouwe.

Vandaag verwelkomen we Jolle.

Na bijna 2 uur nemen we even pauze. Een bankje, een beetje uit de wind. De temperatuur is goed we nemen het ervan.

Het mooiste deel is door het Raamdal, een natuur gebied langs het riviertje de Raam. De dreigende luchten vind ik zo mooi…….zeker als we dan net niet bat worden. De combinatie met een beetje zon en het fluitenkruid maken het beeld compleet.

Om naar kasteel Tongelaer te gaan, gaan we door natuurgebied Langven. Daar waar de taurussen los lopen.😉 Gelukkig hebben we die vandaag niet gezien. Wel wilde paarden, maar ook die bleven op afstand.

Wat me verraste waren de grote paddestoelen…..zo te zien nog helemaal nieuw. Waar de overvloedige regen al goed voor is….

We hoopten op koffie bij het terras van kasteel Tongelaer. Die was dicht. Wel kwam er even een bui en konden we bij een schuurtje schuilen. Alweer een hele korte bui.

Het is bijzonder rustig. Zelfs in het mooie Raamdal komen we bijna geen mensen tegen. Op weg naar Grave gaan we over rustige boerenwagen. Heel voorzichtig zien we de mais boven de grond komen.

Wat verder meidoorn. Prachtig om te zien.

Die donkere lucht daar….zou dat dan toch die voorspelde grote bui zijn? Ja, we ontkomen er niet aan en gaan zelfs even schuilen bij een gebouw van de GGD. Tot onze grote verrassing hebben we later in Grave zon. Ons eerste terrasje van vandaag.

Dan zijn het nog bijna 3 km door de velden naar het Emmaus klooster. De laatste loodjes…..

Zowel voor Ilse als Jolle de eerste keer dat ze 25 km liepen. Deze uitdaging is gelukt. Een hele goede prestatie.

Morgen onze laatste dag, dan gaan we naar Keent.

3 reacties op “Kloosterwandeling dag 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.