Kustpad dag 2

19 april, 20 km, fris, meest zonnig, 14 graden

Vandaag vertrokken we direct vanaf het hotel, de dijk over en het vervolg van het Kustpad.

Een klein beetje zeemist, net bij vertrek, had de zon even een beetje verstopt. Als de zon dan door de mist terugkomt, geeft dat meteen een mooi beeld over de Baantspolder.

Duindoorn takken

Het pad door de duinen wisselen we af met een wandeling over het strand. Het is dan eb en het is het heerlijk over het strand lopen.

We willen wel door het natuurgebied, de Kleine Polder. Een polder ten noorden van Groede, die 44 ha groot is. In 1613 is dit gebied herdijkt. Nu is het een prachtig natuurpark met bruggen kreken en een camping.

Direct bij het begin hadden we dit trekpontje. Heel gemakkelijk gingen we naar de overzijde. Als het gewicht niet goed verdeeld was kregen we natte voeten.

Voor mij een volgende uitdaging was deze brug. Onze wandeling is met rood/wit gemarkeerd. We moeten er echt overheen.

Elly was als eerste en had natte voeten gekregen. Dat gaat mij niet overkomen dacht John en gebruikte de touwen om in te staan.

Hehe, ik heb aan de overkant. Best opgelucht dat het is gelukt. Ook mijn schoenen kwamen in het water te staan.

Daarna over de dijk naar de vuurtoren van Nieuwe Sluis. Die ligt nu onderaan de dijk. Vroeger, toen ik er met mijn moeder fietste lag de vuurtoren op de dijk. De Deltawerken hebben voor deze dijkverhoging gezorgd.

Over het strand gaan we verder naar Breskens. We zien de boot van Vlissingen naar Breskens varen. Niet erg om even te wachten. Uit de wind uit rusten en wat eten.

In Vlissingen gaan we verder met onze wandeling. De stationsrestauratie was open voor een broodje en voor mij kibbeling. We kunnen toch niet in Zeeland lopen, zonder een visje te eten. In Vlissingen lopen we over de bruggen zo langs het centrum naar de Boulevard. De grote zeeschepen zie je de Westerschelde in varen.

Bij het einde van Vlissingen starten de duinen met stijgen en dalen. Elly en John gaan dapper verder. Deze laatste 5 km zijn heel pittig. Goed gedaan! Intussen ga ik terug naar de auto, die bij het station staat. We hebben nu voor 2 nachten een appartement in Vlissingen. Morgen gaan we verder vanaf de Strandweg Koudekerke.

1 reactie op “Kustpad dag 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.