Velp dag 4

3 december, 10 km, bijna droog, 6 graden

Wat een bijzondere sfeer en ervaring om in het Emmaus klooster te Velp te mogen verblijven. Gastvrij, prima kamers, goede verzorging. Hartelijke dank hiervoor. Zeker aan te bevelen voor een verblijf in het klooster of in combinatie met de Walk of Wisdom.

Refter Emmaus klooster

Vandaag startten we de dag met een klooster wandeling met een audio file waarbij alles over de gebouwen en de tuin werd uitgelegd. Eeuwenlang hebben hier broeders gewerkt en geleefd. Ook wij ervaren het als intens en nemen er de tijd voor.

Lourdes grot
Gedenkplaats voor alle broeders die hier en elders hebben geleefd
Het mooiste stilte plekje bij het klooster, de grote vijver. Hier gingen de broeders hun maaltje vis vangen

Na de koffie gingen we naar Overlangel waar onze wandeling over het schiereiland Keent startte.

Route: Schiereiland Keent van de Mooiste routes

Omdat we gisteren ook over de dijk naar Neerloon liepen, hadden we dat deel overgeslagen. Over de brug bij Overlangel gaan we Keent binnen.

Hier mag je over grasdijken, gewoon over de hekken klimmen of de poort voor elkaar open maken en weer dicht. De koeien lopen hier ook. Nieuwsgierig komen ze kijken en gaan voor ons opzij.. .Nog net durf ik mijn camera te pakken.

Ook al is het donker weer de lijnen van de gewassen en de sloten geven een mooi beeld van de omgeving.

Dichtbij de Maas gaan we echt struinen. We lopen tussen twee watertjes door en volgen een koeien pad.

Ik kijk terug op 4 bijzondere dagen. Altijd weer een uitdaging om 4 dagen achter elkaar rond 20 km te lopen. Een uitdaging… Voor sommigen was het de eerste keer of “zou ik het nog kunnen?” Wat het ook is, stappen zetten, kunnen genieten en ontspannen, dat kunnen deze dames. Dank jullie voor het fijne gezelschap, tot een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.