Velp dag 3 Walk of Wisdom Velp Hernen

2 december, 22 km, droog 7 graden

We vervolgen ons pad op de Walk of Wisdom van Velp naar Hernen. Over Keent, langs Neerloon, door Ravenstein en Wijchen.

Walk of Wisdom

Wat is de betekenis van de ringetjes vroegen we ons af. De hele Walk of Wisdom heeft de vorm van een duif, zie bovenstaande foto. Bij aankoop van het boekje krijg je het eerste ringetje met je inschrijfnummer en zo kun je bij elke gemeente een ringetje ophalen. Bij vertrek vanaf de Stevens kerk wordt dat ook uitgelegd, net als de tekst: “Als zaailing in de grond geplant en ontkiemd door het licht” . Door op pad te gaan kun je dat licht verspreiden.

Wij vertrokken deze ochtend vanaf het klooster. Gisteren was Bertine aangekomen, zij gaat ook 2 dagen met ons mee.

Tessy, José, Marijke en Bertine

Vanaf Velp gaan we naar het grote schiereiland van Keent. Oneindig rivieren landschap, dijken, koeien, boerderijen. Het ritme van onze voetstappen, is het enige geluid wat we horen en brengt ons tot een heerlijke rust.

Net ten noorden van Neerloon (3 km ten oosten van Ravenstein) vinden we weer een ringetje. Als ik me niet vergis bij “eetbijCees” Het was helaas gesloten en daardoor gingen we toch naar Ravenstein op zoek naar “koffie to go”. Dat vonden we bij de plaatselijke groenteboer en bij de bakker een heerlijke muesli koek. Leuk is dat, we vinden altijd wel wat. Op een stoepje eten we het op en verbazen ons met hoe weinig we ons happy kunnen voelen.

Poort bij Ravenstein

Op weg naar Wijchen, zagen we een bordje “gesloten voor pelgrims” Dat zal wel bij de “wensbol” zijn. We liepen weg en toen kwam Ine er toch aan. We werden uitgenodigd om verder te komen.  Ine, een kunstenaar van beelden, heeft een ritueel met wensen. Je schrijft een wens op en laat je wens in het vuur opgaan. We vinden het heel speciaal.

Ongemerkt lopen we Wijchen door. Vooral rustige laantjes met bomen. Na Leur gaan we door het Leursche bos. Een fijne afwisseling na de polders en het rivier landschap. Over een zacht bed van vers gevallen blaadjes.

Door het Hernensche bos met ook heide velden en een meertje. Erg mooi!

Om bij onze eindbestemming van vandaag te komen is er een voetpad onder de A50 door.

Vanaf Leur was het 4 km naar Hernen. Dat betekent ongeveer een uur lopen. In Hernen staat onze chauffeurs alweer op ons te wachten. We worden teruggebracht naar Velp, waar ons etappe drankje op ons wacht….. Voor mij een Gerardus biertje. Dat smaakt.😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.