Dagwandeling Moerputten en Engelermeer

8 december, 22 km, droog 3 graden

Op zoek naar een adres waar “koffie to go” te krijgen zou zijn, kreeg ik plotseling een goed idee. 2 lussen vanaf mijn huis en halverwege pauze bij mij thuis.

Moerputten en Engelermeer

Vanaf mijn appartement heb ik in de winter uitzicht over het Engelermeer. Door een park, de grote weg oversteken en daar is het begin van het mooie natuurgebied dat naar de Moerputten brug leidt. Of te wel De Halve zolen lijn. Vroeger was in de Langstraat naar Waalwijk veel schoenindustrie. Er liep een spoor dat in 2006 is gerenoveerd en een wandelgebied is geworden. We volgen de gele lijn op de kaart.

Het is er erg drassig. Je kunt hier goed zien dat het een moerasgebied is. Aan weerszijden water, we lopen op gelijke hoogte over flinke modder paadjes (of Mieke paadjes)

De brug was behoorlijk glad. Op het water lag zelfs een dun ijs laagje. Met een beetje mist een speciaal beeld. De zon komt er voorzichtig doorheen.

Vlnr Ted, Annemarie en Joepke

Voor de volgende brug gaan we via het talud naar beneden richting Vlijmen. Ook hier is vlak langs de snelweg een mooi bosgebiedje te vinden. Het wandelroute netwerk heeft hier een gemarkeerde route.

Een klein stukje over een fietspad en dan over een graspad naar het Engelermeer. Een extra rondje over een gebied dat in het zwemseizoen is gesloten. We zien wel 4 aalscholvers met hun vleugels wijd. Die staan zo hun veren te drogen. Altijd mooi om te zien.

Na de pauze gaan we op weg voor de 2e lus. Eerst langs de Sligro, en dan een fietspad over het water en langs de snelweg. Algauw vinden we weer de rust van de natuur over een polderweg naar het kasteeltje Meerwijk. Voor de Bosschenaren vooral bekend door een voormalige prostitutie bedrijf. Daarachter is een wandelpad te vinden langs de Dieze.

We steken de brug over en gaan door de kasteel woningen van Engelen in de richting van het Engelermeer.

Over een pad, ook gemarkeerd door het wandelroute netwerk (groen geel) in Brabant gaan we de laatste km ook langs het Engelermeer, nu aan de andere kant.

Een heerlijke dag!

1 reactie op “Dagwandeling Moerputten en Engelermeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.