Velp dag 2 Walk of Wisdom

1 december, 23 km Walk of Wisdom van Malden naar Velp, droog 9 graden

Walk of Wisdom van Malden naar Grave, paarse lijn

We hebben het goed hier in het Emmaus klooster van Velp. Een uitstekende maaltijd en ontbijt, en ook nog een lunchpakket. Het grootste kado van de dag….we worden weggebracht door een chauffeur, naar Malden waar onze route vandaag start. We gaan 2 etappes van de Walk of Wisdom lopen. Vandaag naar Velp en morgen vanaf Velp.

Direct gaan we door een laan van beuken. De stammen zwart door de regen van afgelopen nacht, nog wat fleurige blaadjes aan de bomen. Daar lopen we dan, op een dinsdag 1 december. Blij dat we kunnen lopen en kunnen genieten van al het moois dat de natuur ons brengt.

Daarna volgt een vrij saai stuk omdat we het Maas-Waal kanaal en de A73 moesten oversteken. Daar zijn niet veel andere mogelijkheden voor voetgangers. We waarderen het dan des te meer als we door het natuurgebied Overasseltse en Hatersche vennen lopen.

We zijn dan inmiddels bijna 2 uur onderweg en gaan op zoek naar het restaurant waar je een vogelringetje kunt halen. In elke gemeente is er wel een adres waar je zo een ringetje kunt halen. We hebben er nu een van Heumen en van Grave.

Dat is bij restaurant Sint Walrick. Wat boffen we….daar is ook koffie/soep “to go” te koop. Bij de speeltuin kunnen we zitten en zo hebben we ook onze pauze.

Direct daarna vinden we de ruïne met de lapjes boom. De ruïne van Walrick. De legende is dat Walrick was bekeerd toen hij er een lapje had achtergelaten en zijn dochter was genezen.

Op weg naar Nederasselt is het polder, hier en daar wat bos, mooie dorpjes en precies op het moment dat we het nodig hadden een Maria kapelletje waar we uit de wind konden zitten. Het zijn de kleine dingen die het doen, het is net waar je oog opvalt. Zoals deze paddestoel, die op een lotusbloem lijkt.

Zoveel mogelijk wordt de Walk of Wisdom over onverharde paden geleid. Zoals hier langs de Molenhoek, ten oosten van Nederasselt.

In de verte zien we de brug bij Grave liggen. Als we langs het water gaan lopen is het nog een heel eind. Ook vandaag boffen we met droog weer. In de nacht en ochtend had het flink geregend, wij hadden alleen het allerlaatste stuk nog wat regen. Droog komen we in Grave aan.

Zelfs de zon komt er nog heel even door, als we langs het monument van het Catharina huis lopen.

Via een trap lopen we de vestingsheuvel van Grave op, met een mooi uitzicht over de stad.

De laatste km naar het klooster voelen als de laatste loodjes. Totaal 23 km vandaag. Heel voldaan komen we bij het klooster aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.