Velp dag 1

30 november, 20 km -2 tot 5 graden.

Plotseling werden de eerste plannen voor deze dagen toch weer anders. Niet vanaf Gorssel maar vanaf het Emmaus klooster te Velp. Vandaag een rondwandeling van de Mooiste Routes “Grave vesting en het Raam dal”

Voor het eerst dit najaar vorst. Kun je je voorstellen…..een beetje mist, bevroren blaadjes….rijp. Het was heel mooi toen ik hier naar toe reed vanaf afslag Ravenstein over de dijken en langs het water. Maar ook na de fijne ontvangst hier in het klooster was het nog steeds aan het vriezen.

Op pad met José, Tessy en Marijke.

We volgen lange tijd de kronkelende rivier de Raam. Een mistig verstild landschap, bijna niemand onderweg. Onze voeten zetten de stappen op veelal onverharde paden.

We gaan door het natuurgebied Langven en de Maurik. Over een veerooster en ja je raadt het al… loslopende grote koeien met enorme horens. Precies op ons pad. Daar moesten we omheen en gelukkig bleven ze ons op voldoende afstand nakijken.

We vonden een bankje uit de wind, wel nog in het begrazings gebied. Dat zou ik zelf nooit zo gauw kiezen. Stel dat ze plotseling komen…..

Ook deze route is met veel zorg voorbereid door de makers. Deels het wandelroute netwerk, deels de mooiste paadjes er tussen de door.

Na het Langven gaan ernaar het noordwesten terug naar Grave. Intussen passeren we een oude molen Vergezicht. Het is een graanmolen die nog volop in bedrijf is.

Na de vesting Grave gaan we naar het Emmaus klooster terug. In de verte zie je het tussen de bomen goed liggen.

1 reactie op “Velp dag 1

  1. wat weer een mooie foto’s Mieke. en heerlijk in de vrieskou. dat heeft ook wel weer wat. veel plezier, en genieten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.