Dommelpad dag 3

15 juli, van Eindhoven naar Son, 20 km, half bewolkt, 20 graden

Vandaag gaan we de hele dag naar het noorden en maken fantastische ommetjes door heel Son. Deze ochtend begonnen we in het centrum van Eindhoven, te beginnen op weg naar het ontbijt. Gisteren had ik gezien dat er een ontbijt te verkrijgen was bij een taartenzaakje dichtbij het station.

Het nog stille centrum van Eindhoven

We zoeken de Dommel weer op en gaan door een tunnel met tekeningen van mensen die in pak naar hun werk gaan. Dat is wel apart. Heel keurig en schoon. Ik denk dat dat ervoor zorgt dat er geen graffiti wordt getekend.

Daarna lopen we door een park van de TU met kunst en zonnepanelen in het water.

Om de km per dag in te kunnen schatten had ik heel het Dommelpad via Visit Brabant.com uitgewerkt. Daardoor is het gemakkelijk te volgen waar we zouden moeten lopen. Een enkele keer zijn de gele pijlen niet helemaal duidelijk en moeten we een stukje terug. Of we kiezen een nieuwe weg. Dat kan ook.

Meestal zijn het kleine smalle paadjes die langs de Dommel lopen.

Al rond de middag kwamen we langs ons overnachtings adres, de Blije Big. We wilden zeker nog verder lopen en zouden met de bus teruggaan. Wel dachten we er even koffie te kunnen drinken, maar op dat moment kwam het niet uit. We zijn kennelijk verwend en hadden wat meer gastvrijheid verwacht.

Vooraan in Son vinden we bij het kanaal een mooi restaurant aan de jachthaven. Daar waren we echt aan toe…een kopje koffie…

Hier vandaan is het Dommelpad nog ruim 5 km naar het eindpunt van vandaag….nr 73 op de kaart.

We worden geleid door een woongebied Zonnehoven. Prachtig gelegen woonruimte voor verstandelijk beperkten. En later tot onze grote verrassing over een zandverstuiving.

Niet ver daarvandaan is het eindpunt van vandaag. Nr 73 van het wandelroute netwerk. Uitgezocht hoe we het makkelijkst met de bus terug konden gaan naar “De Blije Big”. Dat betekende nog ruim 1 km naar de bushalte en ook nog 1,5 km van de bus naar de accommodatie.

Morgen vertrekken we vanaf hier en gaan met de kortste route naar het noorden van Son terug. Deze kanjers doen die km er extra bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.