Via Monastica

Van Scherpenheuvel Reims

Op 4 februari 2020 gaan we op pad. Net ten noorden van Tienen ligt Scherpenheuvel en we gaan de paarse route naar het zuiden, via Jodoigne, Namen, Dinant, Givet naar Rocroi.

Daarna gaan we verder naar het zuiden over de Via Campaniensis naar Reims. Reims is ons eindpunt. Daar hopen we op 15 februari aan te komen.

We zijn deze keer: vlnr Mieke, Ted, Tessy en Hilde. Ellen komt ook, zij sluit donderdag weer bij ons aan.

Langs de kathedraal gaan we op zoek naar een restaurant. Het is maandag en tot onze grote verrassing is er een restaurant open. We moeten wel op tijd gaan, want ze sluiten op tijd. Zo gingen we om 17.15 uur al naar het restaurant. Precies op tijd, de gingen de keuken bijna opruimen.

Scherpenheuvel is een Maria bedevaartsoord. Het is zelfs mogelijk je auto te wijden….

In een kapel tegenover de kathedraal kun je kaarsjes aansteken.

Vandaag is het heel rustig rondom de kathedraal. Het regent en dat geeft een mooie spiegeling.

We hebben er zin in. Deze keer ga ik met de auto mee. Door een ongelukkige val op mijn stuitje kan ik helaas nog niet meewandelen. Het heeft even tijd nodig. Hoe gaan we dat doen? Vroeg ik me af. Deze dames zeiden unaniem….dan gaan we samen op pad. Zo kan ik alles toch regelen en tegelijkertijd bagage vervoeren. Een grote uitdaging voor Ted, Tessy, Hilde en Ellen. Samen de weg en oplossingen zoeken voor de uitdagingen van het onderweg zijn. Het gaat ze lukken!!!!

….en voor mij ook. Rustig aan doen, in beweging blijven en zo zorgen voor een spoedig herstel.

“Problemen zijn geen obstakels maar wegwijzers”. Wij gaan voor de wegwijzers…….

4 reacties op “Via Monastica

  1. Heel veel succes deze eerste paar dagen zonder mij, donderdag hoop ik jullie in Namen te ontmoeten en dan heerlijk met jullie verder te lopen. Jullie hebben dan de meeste beren die op jullie pad kwamen al voor me opgeruimd. Heb er veel zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.