Dag 1 Scherpenheuvel Tienen

4 februari, 24 km, lichte regen en beetje zon, 7 graden

Vandaag zijn we heel blij met de hulp van Marina. Zij heeft een route uitgestippeld van Scherpenheuvel naar Tienen. De Via Monastica is veel verder. Dat zou 30 km zijn. Dank je wel Marina, voor jou fantastische begeleiding.

Hier in Vlaamsch Brabant is het licht glooiend. Vanaf Scherpenheuvel krijgen we te maken met de kleine hoogteverschillen. “Scherpenheuvel” doet zijn naam eer aan. Ook op Maps.me zie je de hoogte verschillen. De stippellijnen is de kortste route. Die gaat veel langs de grote weg Marina heeft rustige weggetjes uitgekozen die 2 km langer zijn. Daarmee op 24 km. Goed gedaan dames. Ik ben trots op jullie.

Met mijn autootje kom ik de dames tegen op weg naar Bekkevoort.

De lucht is afwisselend blauw met hele donkere wolken. Meestal lopen we tussen de buien door. Het valt heus mee.

Helaas was het cafĂ© in Bekkevoort gesloten. De eerste pauze plaats ging aan de neus voorbij. Bij een kapelletje was er plaats om te rusten en droog te zitten. Nog een beetje vroeg…..dat was een eerste Camino les. Als je ergens kunt zitten… Altijd doen, ook al is het nog vroeg.

Later was er een bushokje. Droog en uit de wind. Al heel wat als het koud is. Hier nemen we pauze.

Of in een oude kerst stal….ook hier waren Josef en Maria op zoek naar een warme stal. Het hooi van de kerst stal was al opgeruimd. Heel even was het hier pauze.

Om 15.15 uur waren ze al in Tienen. We slapen in het Alpha hotel en we hebben een prachtig appartement. Direct bij het hotel is een restaurant. Goed voor ons etappe drankje. Die is verdiend.

Voor vertrek ging ik nog heel even de basiliek binnen. Vooral onderstaand houtsnijwerk vond ik de moeite waard om bij stil te staan. Een pelgrim met zijn schaduw zijde op de muur….

2 reacties op “Dag 1 Scherpenheuvel Tienen

  1. Dag Mieke, weer op pad maar dan net even anders! Knap van jou om “het” zo op te lossen!
    Succes voor een ieder en voor Tessie speciale groeten! Zeg maar dat ik haar bij…. zal missen!!
    Goede tocht!
    Fiet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.