Dagwandeling Drunense duinen

25 januari, 17 km bewolkt 3 graden

Doe ik het wel of doe ik het niet? Ik kies voor mogelijkheden…….

Plattegrond Drunense duinen

Het is altijd een feest van ontmoetingen. Nieuwe gezichten, mensen die met me op pad gaan, mensen die eerder zijn meegeweest, mensen die zich voorbereiden voor hun Camino, zoals de Via Monastica vanaf 3 februari of de camino Portugues van april en juni. Zo een mooie mengeling van ervaren pelgrims die maar wat graag hun ervaringen delen met de nieuwelingen.

Zo was ik erbij om iedereen te ontvangen bij de Drie Linden in Giersbergen. De route uit te leggen en het beginpunt aan te wijzen. Zelf ging ik niet mee. De blessure ten gevolge van een val vraagt om wat rust.

Direct bij het vertrek…..
Daar gaan ze
Samen met Marijke loop ik een heel klein stukje van de witte route.
Immense zandvlaktes

Fijn dat jullie erbij waren. De volgende keer hoop ik weer mee te kunnen wandelen. Tot een volgende keer!


Natuurgebied Drunense duinen; informatie

De grootste levende stuifzandgebieden van West-Europa liggen tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch. De Brabantse Sahara is een woest, stoer en droog gebied waar je je even in een andere wereld waant. Qua landschap en qua temperatuurverschillen. In de zomer kan het verschil tussen dag en nacht wel 40 graden zijn.

Vaak moet je netjes op de wandelpaden blijven en is het ten strengste verboden zelf een route uit te stippelen. In De Loonse en Drunense Duinen niet. Je mag (bijna) overal struinen op de enorme vlakte stuifzand. Op een hoge zandrug ligt nu een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa. In de Brabantse Sahara waait het stuifzand vrij rond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.