Dag 13 Armenteira – Vilanova de Arrousa

9 september, 29 km, 21 graden

Ik heb er geen woorden voor hoe we ons verwend voelden in hostel Madeinfofan. De was wordt voor ons gedaan, we worden opgehaald en weggebracht en het ontbijt was ongekend. Smoothies met banaan en kiwi, vers fruit, zelf gebakken brood en ontzettend lieve behulpzame mensen Juan en Monica. We voelen ons dankbaar.

Deze spreuk wil ik alle lezers van dit blog meegeven: “geloof in jezelf en alles is mogelijk”….

Het is zo een prachtige tocht vandaag. We starten bij het klooster van Armenteira.

Daarna dalen we af over het pad “Piedras y Agua” Stenen en water. Over een afstand van 4 km dalen we 300 meter over grote stapstenen. Groot, klein, smal. En het is zeer mooi, we zien steeds watervalletjes.

Dan volgen 6,5 km langs Rio Umia. Een vlak pad direct langs de rivier.

Bij Pontearnales gaan we de brug over en beginnen daarna met de klim.

Het is vandaag heel ver. We hebben 7 loopuren en zo uitgerekend zou dat zeker 28 km moeten zijn. We kunnen dat allemaal maar zijn wel erg moe!. We hadden afgesproken elke 2 uur te pauzeren en dan ook niet te lang. Zo lukt het de dag door te komen. Maar ook de afwisseling. We dalen af naar de kust ten zuiden van Vilanova en hebben dan nog ruim 4 km te doen. Zo mooi!

We slapen 1,5 km voorbij Vilanova de Arousa in hotel Leal. Erg mooie plek met uitzicht op zee.

3 reacties op “Dag 13 Armenteira – Vilanova de Arrousa

  1. Wat doen jullie het goed pelgrims, warm en klimmen maar prachtige vergezichten daar
    ga je voor ,petje af hoor. Nu lekker effe rusten en slapen en morgen gezond weer op,

    Buen Camino allemaal.

  2. Terug naar de kust! Met het geluid van de golven die je in slaap sust… lekker genieten van deze rust en voor morgen opnieuw mogen stappen… opnieuw bewust! Dag pelgrims geniet nog van de komende dagen, camino groet van Trijntje (speciaal met een knipoog naar Tiny)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.