Dag 12 Pontevedra – Armenteira

8 september, 24 km, zonnig 16-27 graden We maken wat mee vandaag. We starten in Pontevedra. Na 3,2 km is er de splitsing naar de spirituele variant. Laten we zeggen na ongeveer 45 minuten lopen. Waar blijft die splitsing nu? Zowel Mia, als onze snelle lopers lopen aan de splitsing voorbij. Ik heb contact met Mia en die laat ik terug komen. Ik dacht dat de snelle lopers de afslag zeker gezien zouden hebben…….Niet dus. Zij lopen maar liefs 15 km op de Camino Portugues central. Hier op onderstaande kaart, zie je de paarse bolletjes. Dat is de spirituele variant.In het donker lopen we Pontevedra uit. De koelte vinden we heerlijk. Gisterenavond was er feest en de straten zijn nog bezaaid met flessen en rommel. De mensen lopen nog op straat. Een enkele kroeg is nog open. Ze wensen ons Buen Camino.Deze poster had ik bij daglicht nog nooit gezien. Net naast de kathedraal op een muur te zien.Het is een hele mooie route en heel snel komen we bij Combarra, een heel toeristisch dorp bekend om de Horreo’s.Daar had ik contact met Marion. Ze zijn al 15 km op pad en komen nu terug naar Combarro. Ze dacht al dat ze verkeerd waren, het was hier zo druk. Ik ben blij dat ze er weer zijn. We gaan verder samen op pad naar Armenteira.Dat is de echte berg van 460 meter. De grote uitdaging van deze Camino. Nog ongeveer 12 km te gaan.Hoog in de berg blijven we de Rio Vigo zien. Steeds fantastische uitzichten.Na 1,5 uur stijgen, hebben we even pauze. Het is inmiddels zeer heet en er is niet veel schaduw.Na de top volgt nog een daling van 150 meter naar Armenteira.Daar konden we niet in het klooster slapen, helaas. We hebben een overnachting gevonden in Hotel Madeinfofan, 3 km er vandaan. We eten wat bij de plaatselijke bar en genieten van ons welverdiend etappe drankje.We boffen enorm. We worden opgehaald en morgen weer terug gebracht. De eigenaar is zeer vriendelijk en behulpzaam. Een warm bad!In hostel Madeinfofan hebben ze een grote fles omgebouwd tot een 4 persoonskamer en ik slaap in een Horreo. Geweldig om mee te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.