Dag 14 Vilanova – Padron

10 september, 20 graden, 6 km

Een deel van de spirituele route gaat met de boot! We hadden een folder gevonden om de boot te boeken en we moesten voor 10 uur bij de haven zijn. Er ging een luikje open en ik denk dat dat de goede boot is. Dat blijkt niet zo te zijn.

Om 10 uur kwam er een speedboot aan met schipper, voor 12 plaatsen. Het zal toch niet zo zijn dat we daar hebben gereserveerd? Ja…..toch wel. We gaan met die boot.? De boot kan alleen varen als het vloed is. Je weet dan ook niet ruim van te voren hoe laat de boot gaat.

Zo varen we over Rio Ulla in 1,5 uur naar Pontesucures, iets voor Padron. Een geweldige ervaring door de golven die de boor maakt en de prachtige natuur. Dat is toch genieten? De wind maakt het koud en ik vang de wind voor Alie.

Intussen vertelt de schipper over de mossel vangst en de vangst van Almejas ( een soort schelpdieren)

En de aloude kruisen die hier te zien zijn. Volgens legende is Jacobus, na zijn dood, in een bootje over Rio Ulla naar Padron gebracht en hierdoor is spirituele variant verder ontwikkeld.

De schipper mocht 12 mensen meenemen. We waren met 13 en zo moest 1 passagier eerder uitstappen.

In Padron gaan we naar de kerk en zien daar vele beeltenissen van Jacobus en de meerpaal. Dit is de paal waar het bootje met Jacobus is aangemeerd in Padron.

We klimmen naar de “Convento de Carmen” en ook naar Santiaguino do Monte en de rotsen van Santiaguino do Monte. Een kerkje hoog boven Padron te bereiken met vele traptreden.

We slapen in albergue Rossol, vlak naast de kerk. Een heerlijk toeristisch dagje naar en in Padron. Even de krachten verzamelen voor de laatste etappe morgen. Op weg naar Santiago! Nog 25 km te gaan.

5 reacties op “Dag 14 Vilanova – Padron

 1. Beste pelgrims en met name Monique. Geniet morgen van de laatste etappe. Wat moet datceen heerlijk gevoel geven om morgen de eindstreep te behalen. Geniet allen van jullie overwinning

 2. Wat weer een mooie en spannende route met super mooie foto’s fijn hoor om jullie te volgen.Nu nog 1 dag en dan zijn jullie in Santiago!!een top dag morgen allemaal

 3. Beste wandelaars,
  Wat n mooie dag en tocht vandaag gemaakt door jullie. Mooie sfeervolle
  foto’s.
  Aly nog 1 dag! En dan is t volbracht!
  Heel knap en respect voor jullie allemaal
  Een goede sfeervolle wandeling. Dat zal een heel speciale ervaring met emoties zijn . Lieve groeten Margreet.

 4. Beste allemaal maar in het bijzonder mama en tante alie! Zeer onder de indruk van deze mooie reis, echt genieten maar ook zwaar. Zo trots op jullie allemaal! Succes de laatste loodjes, wij leven met jullie mee! Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.