Dag 2 Porto – Estella

29 augustus, 16 km, eerst mistig later zon 23 graden

Het is genieten….de portuguese gastvrijheid. We krijgen veel bekijks en iedereen wenst ons Bom Caminho, goede reis en veel geluk. En ook in het YES hostel in Porto ervaren we gastvrijheid en kijken onze ogen uit. Gisteren kregen we een wijntje in een jampotje…?

We hadden 2 4- persoonskamers, dus dat werd de eerste kennismaking met de stapelbedden. Tot mijn grote verrassing was iedereen al ruim voor 8 uur klaar te wachten tot we konden ontbijten.

De kathedraal blijkt om 9 uur open te gaan. Die wilden we toch nog bekijken. Handig als je in het centrum logeert. De kathedraal is echt de moeite waard. Ik vind vooral de koperen beeltenis mooi. Je kunt zien dat die met veel passie is gemaakt.

Voor de kathedraal zie je dit oude wegkruis. De mist begint op te trekken en laat nog wat van de omgeving zien.

In de kathedraal kun je een pelgrimspaspoort en ook een schelp voor je rugzak kopen. Dat voelt goed. Trots als pelgrim op pad. Met schelp…

We gaan met de metro naar Povoa de Varzim. Daar start ons kustpad. Heerlijk lopen we langs de zee over vlonderpaden. Kan niet missen. De zee aan de linkerkant, op weg naar het noorden. Goed op de pijlen letten, want soms ga je ook even van de zee af.

We ontmoeten regelmatig pelgrims op weg. Zelfs nu al met flinke blaren. Hopelijk krijgen wij die niet….

Iets het binnenland in, zijn hele families bezig met de oogst. Uien, wortelen, prei, kolen. Terplekke staat het te koop en zie je Portugezen hun inkopen doen.

We logeren vandaag in hotel Contriz. Iets van de route. Vanavond gaan ze ons naar een nabij gelegen restaurant brengen. We voelen ons verwend.

2 reacties op “Dag 2 Porto – Estella

  1. Wat een mooie foto’s en verslag weer . Ik zie iedereen genieten. Dus wens ik alle dames nog een geweldige mooie Camino. Ik blijf jullie volgen. Een mooie herinnering aan mijn Camino van 2017. Ook wens ik iedereen een goede nachtrust. Groetjea Roza

  2. Hallo Mieke ook ik ga jullie weer volgen en genieten van de mooie fotos en verhalen. Dames geniet van jullie CAMINO. Gr Coby DERKSEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.