Dag 3 Estelle – Marinhas

30 augustus, 16 km mist van zee, later zonnig

Zou er plaats zijn in de herberg van Marinhas? Dat is toch wel spannend vandaag, want hier in de algemene herberg van Marinhas kun je niet reserveren. We willen hier wel graag slapen, omdat de afstand voor morgen anders 26 km zou zijn.

Die vraag hield ons gisteren nog niet bezig. Toen waren we aan het genieten van ons diner in een restaurant niet ver van Hotel Contriz. Zelfs op een donderdag avond vol met Portugezen. Dat betekent meestal dat het eten erg goed is. Dat vonden wij ook. We hadden gezelschap van Susanne uit Zwitserland. Ook op weg naar Santiago. Ze zei, dat zij mocht leren dat het ook wat langzamer en minder ver zou mogen. Wie weet gaat het haar lukken……

Op weg naar Marinhas volgen we een landelijke route langs boerenerven.

In de kerk van Apulla konden we een stempel halen. Het voorportaal was geopend om zelf de drempel te zetten. Helaas konden we niet in de kerk kijken.

Bij Fao gaan we de brug over naar Esposende.

Esposende heeft er alles aan gedaan om herkenbaar voor de pelgrims te zijn. Aan het begin staat hiervoor een grote schelp.

Nog een klein stukje langs de zee, vandaag. Het is duidelijk en en er zijn wat watertjes ontstaan, waar we zelfs lepelaars zien. Ze gaan met hun platte snavel horizontaal door het water.

Niet ver daarvandaan houden we pauze met het uitzicht op zee. Er is helaas nog mist vanuit zee ontstaan.

Als we Marinhas naderen is de zin er ineens volop. Blij dat we in de koelte hebben kunnen lopen.

We hebben vandaag zeker 10 pelgrims gezien. Zouden die allemaal naar de algemene herberg gaan? Als we er aan komen staan er velen op de trap te wachten…..ja hoor we kunnen erbij. Ook deze ervaring hoort erbij. Met 20 in een ruimte… We gaan het ervaren komende nacht.

1 reactie op “Dag 3 Estelle – Marinhas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.