Camino Portugues kustroute

“Ik sta even stil en dat is al een hele vooruitgang.”

Op 28 augustus vertrekken we voor de camino Portugues en wel de kustroute in combinatie met de spirituele variant. De kustroute is de rode lijn langs de kust.

Vanaf Pontevedra gaan we verder over de sprirituele route. Vanaf Padron lopen we naar Santiago en verwachten daar 11 september aan te komen.

Wat denk je van deze dames? Van links naar rechts Tiny, Elly, Marion, Alie, Cora, Mia en Mieke, Monique en Loes. Deze dames gaan met mij het avontuur aan. Zoals ik vandaag heb gehoord……een lang gekoesterde wens komt in vervulling.

We vliegen weer eens met Ryanair van Eindhoven. Dat vind ik best spannend, want de bagage regels zijn veranderd. Alle rugzakken zijn ingecheckt en de stokken mogen er zomaar bij. Zo kwam de spreuk naar voren: “Wat je teveel meeneemt is angst” Daar gaan we over nadenken………

We gaan met de metro naar het centrum naar ons Hostel. Het YES hostel, dichtbij metro Sao Bente. We kiezen ervoor hier ook te eten. Om 21 uur Portugese tijd. Met 1 uur tijdsverschil zou het dan nu bij ons al 22 uur zijn. Van tevoren nemen we nog even de tijd om naar het oude centrum te gaan.

De kathedraal

Ja….de eerste pijl naar Santiago. Die volgen we om af te dalen naar de haven. Die gele moeten we hebben.

De eerste stempel van het toeristenburo naast de kathedraal.

Bij de haven zien we ponte Luis. Gemaakt door architect Eifel. Herkenbaar met dezelfde structuur als de Eiffeltoren.

En natuurlijk nog even langs het mooie oude station, vol met blauw witte tegels die de geschiedenis van Porto laat zien.

Een heerlijke dag om in Porto aan te komen.

14 reacties op “Camino Portugues kustroute

 1. Lieve Tiny (Mieke en andere dames) ik wens jou (jullie) ?een reis toe die je mag geven wat je nu nodig hebt en blijf ook om je heen kijken naar al het mooie dat onderweg op je netvlies komt?lieve groet Trijntje

 2. Hallo Mieke. Aangekomennon Porto. Ik kijk weer uit naar jouw mooie verhalen en foto’s. Mia naar ook Tiny. Jullie zijn aangekomen en ik wens jullie een prachtige Camino. Ik ga jullie volgen. Groetjes Roza

 3. Lieve pelgrims, ik ga jullie zeker volgen op jullie Camino en zeker Alie en Elly , ik ben effe op een zijspoor gezet vanwege mijn voet , maar jullie allemaal wens ik een prachtige
  wandeltocht aan de kust toe.
  Mieke nu lees ik met andere ogen deze Camino eens loop ik deze tocht mee.

  groet Jopie Beentjes.

 4. Mieke en alle dames, ik wens jullie een onvergetelijke Camino met ervaringen die wellicht je rugzak een beetje legen maar zeker ook vullen met mooie herinneringen. Buen Camino.

 5. Een hele mooie Camino route Mieke samen met deze geweldige dames!!
  ik ga jullie weer volgen en zie uit naar de mooie verhalen en foto’s!!
  veel plezier allemaal.

 6. Hallo mieke,
  Jij weer op weg naar een prachtige route en op weg met rayenair met nieuwe regels. Je schreef alle rugzakken ingecheckt zelfs met stokken. Bedoelde je daarmee als handbagage of als ruimbagage?
  De kustroute ga ik in oktober lopen dus ik ga je (weer) volgen

  Veel groeten
  Annemieke notenboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.