Dag 7 Pontevedra – Portela

21 juli,11 km, zonnig, 16-31 graden

“Wandelen is het hoofd leeglopen en kijken wat er overblijft”

Voor mij is dat op weg zijn en je zorgen aan de kant zetten……

Zou er plaats zijn in de algemene herberg van Portela? Hier kun je niet reserveren en wat de afstand betreft zou het erg goed uitkomen. Ik belde met de hospitalero en die zei dat we gewoon konden komen en kijken of er plek is. Wel spannend, maar ik gok het erop. Geen zorgen, het komt wel goed.

We waren vanochtend om 8.15 de deur uit van albergue Acola. Het ontbijt was voorbereid en stond in een zakje oer persoon klaar. Kopje koffie erbij en wij pelgrims zijn tevreden.

De brug waar de Camino overgaat is in de revisie. Met het vroege ochtend licht geeft deze brug met de schelpen de spiegeling.

We lopen naar de andere brug. Misschien iets om.

Aan de overkant gaan we door een park met rivier aan de linkerzijde. Een mooi pad door de natuur. Het is windstil en rustig. Enkele pelgrims lopen tegelijk met ons de stad uit.

We kijken even in een kerkje Santa Maria de Alba in het plaatsje San Cayetano.

Iets verder is de eerste voorziening, een drankautomaat. Het is er overdekt en we zitten even in de schaduw. Hier ontmoeten we een groep uit Japan. Ook onderweg met een gids die alles voor hen regelt. Hotels, bagage vervoer en lunch onderweg. Heel vriendelijk willen ze wel op de foto.

We stijgen over een prachtig bospad. Blij zijn we met de schat en de nog heerlijke temperatuur.

In Pousada de Peregrino vinden we ons eerste café die dag. Ja….en ze hebben worteltjes taart. Die is nog lekker ook. Nog 57 km te doen. Met bananen , brood en kaas komen we er vast.

Vlak daarna is de herberg. Die ligt niet helemaal op de route. Dan moet je hier opletten dat je niet voorbij loopt. “Albergue” staat op de weg. Zo is het goed.

Yeah….we hebben plaats. Vanwege onze “leeftijden” mogen we allemaal beneden liggen. ?16 personen in een ruimte van 7 bij 4. En er zijn al snurkers gesignaleerd. Vanavond kookt de hospitalero voor ons. We zijn benieuwd!

Goed gedaan dames. Nog 4 dagen te gaan.

3 reacties op “Dag 7 Pontevedra – Portela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.