Dag 8 Portela – Caldas de Reis

22 juli, 14 km, 19-31 graden zonnig

Toeval?

Gisteren in Portela zaten we aan tafel met 2 vriendinnen uit Litouwen en zij vertelde me: “The camino provides”. De Camino geeft wat je nodig hebt. Zij had zo een last van haar voeten, dat ze andere schoenen zou moeten kopen, als studenten daar geen geld voor hebben. Ze lopen in een bos en plotseling ziet ze schoenen die haar precies passen. Vandaag zitten we bij een bar naast 2 Ieren. Die had zijn voeten zo stuk dat hij zijn schoenen in het bos had achtergelaten. Dat zou toch sterk zijn. Ik denk dat we de oude eigenaar van de gevonden schienen hebben getroffen. Leuk toeval toch?

Een bijzondere ervaring daar bij de algemene herberg waar de hospitalero voor ons kookte. Gezellig met alle pelgrims aan tafel en elkaars verhalen horen. Deze ochtend stond alles klaar voor het ontbijt en gingen we op pad.

De etappe van vandaag is weer eens vlak. Omgeven door heuvels lopen we door een dal. We hebben het goed samen en genieten van alles wat op ons pad komt.

Nog niet eerder was ik bij de watervallen gaan kijken. Een km of 5 na Portela, bij km paal 51070, kun je via een kleine omweg van 1 km naar deze prachtige watervallen. Bij Rio Barrasa en het heet Cascade. Echt mooi om even te doen. Er is een terras bij dat ook nog in de schaduw ligt.

Naar Caldas de Reis lopen we door wijngaarden. Met dit warme weer zie je de druiven en haar bladeren groeien. Zomer in Spanje. Hoe willen we het hebben?

In Caldas de Rei is direct na de brug een café met terras aan het water. Daar is het goed toeven. Dit etappe drankje hebben we weer verdiend.

Caldas de Rei staat bekend om warmwater bronnen. Die gaan we opzoeken. Een ervaring om er met je voeten in te gaan.

4 reacties op “Dag 8 Portela – Caldas de Reis

  1. Wat leuk dat jullie even door zijn gelopen naar de waterval. Vorig jaar ook gedaan. Ik geniet van jullie Camino die veel herinneringen oproept. Buen Camino verder.

  2. Wat weer een prachtige belevenis van de schoenen!!en een mooie route met de watervallen!!leuke moment foto’s fijne verhalen !!Het is weer een gezellige Camino
    Ik vraag mij af Mieke hoeveel verschillende stempels jij al hebt verzamelt in zolang je deze Super Baan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.