Dag 6 Arcade – Pontevedra

20 juli, 14 km, 15-28 graden, eerst bewolkt en motregen, later veel zon

Een verrassing vandaag….we gaan weer klimmen. En wel in 2 km 145 meter. Dat zie je op onderstaand kaartje. Ach…. ik laat mezelf verrassen en zo weet ik dat je er niet tegen op kunt zien.

We verlaten Arcade over de Ponte Sampaio. Nu met heel ander weer dan gisteren, toen het een strak blauwe lucht was. Het is meteen in de ochtend 15 graden en heerlijk wandelweer. Die paar spetters drogen gelijk weer op. Gisteren hebben we afscheid genomen van Pieternella en Rosé, die gaan zelfstandig verder. We wensen hen heel veel succes en zullen ze zeker missen.

De klim begint eigenlijk gelijk na de brug langs een Horreo over kleine straatjes.

Langs deze smalle straatjes vind je nog de oude wegwijzers. Hoe oud zouden die zijn? Hier hebben vast al honderden jaren pelgrims gelopen. Ik vind die veel. Mooier dan de nieuwe de open zijde geeft de richting aan, de P is van Portugues. (Denk ik?)

Het is geen eenvoudige klim. Grote stapstenen vormen het pad. Je kunt zelfs zien dat de stenen dood karrenwielen zijn uitgesleten.

Het is er erg mooi. We zijn blij met dit droge weer. De stenen lijken glad te worden met regen. De richting wordt ook nu nog door schelpen aangegeven. (Zie links op de foto)

Op dit deel zijn op dit moment geen bars. Ondernemers nemen hun koopwaar mee op het pad en proberen zo een centje bij te verdienen. Ook geven ze een stempel.

Een klein stukje verder staat er ook een. Ze zijn aan het opbouwen en we willen wel wachten.

19 minuten later zijn ze zover en geven ons deze mooie stempel. Ze zitten niet ver van de top van Alto de Canicouva.

We ontmoeten er andere pelgrims, zoals Jurg uit Duitsland en vele andere pelgrims. Die waren deze ochtend vroeg uit Redondela vertrokken.

Het stijgt nog wat verder over glooiende bospaden. De sterke stijging hebben we achter de rug.

Geen bar volgens het kaartje. Toch wel….Vlak voor Capella Santa Maria wijst deze pelgrim de weg. Iets van de route af en deze keer klopt de afstand van 50 meter wel.

Een man die ook even in de bar was, zei dat we toch echt even in de kapel moesten gaan kijken. Dat klopt. Het is erg mooi! Hij ging voor het kerkje muziek maken.

Net voor Pontevedra heb je een alternatief langs een kronkelende rivier. Erg mooi. Zeker doen!

Na deze oase van rust kom je in de stad Pontevedra met in het centrum de dom. Voordat we naar ons Hostel gaan, hebben we eerst ons etappedrankje en gaan dan de kerk bezoeken.

Direct in het straatje na de kerk zitten we heerlijk in de schaduw.

We slapen in de gloednieuwe herberg Acola. Zeer mooi. Net 500 meter na de kerk aan de rand van het centrum.

7 reacties op “Dag 6 Arcade – Pontevedra

  1. als ik deze Camino in september ga lopen, lijkt mij dat rotsachtige stuk wel zwaar. of valt dat achteraf gezien toch nog mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.