Dag 5 Saxamonde – Arcade

19 juli, 11 km zonnig 15-30 graden

Het houdt maar niet op met het mooie weer. Wat is heerlijker dan buiten kunnen eten en in de ochtend wakker worden, uitkijken over een dal waar de eerste zonnestralen alweer hun licht laten zien. Daar word je toch helemaal blij van.?

In de albergue O Corisco in Saxamonde stond het ontbijt al klaar deze ochtend. We waren om 7.30 aan het ontbijt en rond 8.15 uur de deur uit.

Vandaag dalen we af naar Redondela. Het vroege ochtend licht laat nog net een spinnenweb zien. Zo gaat dat onderweg. We zien de mooiste details van de natuur. We genieten en ik zing spontaan. “One Day over the rainbow”, “Make your dreams come true” Dat doen we. De droom om naar Santiago te lopen. Ook met korte etappes.

Redondela zien we al van verre. Bij de stadsgrens treffen we een “bekende” pelgrim.

Vanaf Redondela gaan we naar Arcade. Eerst een forse stijging naar Alto de Lomba op 150 meter hoogte.

De temperatuur loopt op en stijgend is er net geen wind. Het wordt iedere dag een graadje warmer, dus zitten we heerlijk in de schaduw.

Vlak na deze picknickplaats zie je vele schelpen. Met boodschappen van andere pelgrims. We kijken er even naar. Onder de indruk van al de landen vanwaar de pelgrims komen.

Het pad naar beneden geeft zicht op Ria de Vigo. De zee arm die eindigt in Arcade.

Ook de op Camino Portugues zijn slimme ondernemers. Sello staat er. Dan ga je even kijken en krijg je een stempel en zie je wat ze verkopen. Er is altijd wel iets wat je mooi vindt, zoals een beschilderd steentje met onze Camino Portugues.

Op naar ons overnachtings adres. Albergue O Lar de Pepe. Met uitzicht op zee. Fantastisch!

In de middag gaan de anderen op zoek naar het strand. Hiervoor passeren ze de oude brug, Ponte Sampaio. Die is hier een keer in de middag zon te zien. (Meestal in de ochtend vroeg). Met dank aan Coby die deze mooie foto had gemaakt.

1 reactie op “Dag 5 Saxamonde – Arcade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.