Dag 4 Porrino – Saxamonde

17 juli 15-29 graden, veel zon, 12 km. Heerlijk in de ochtend!

Vandaag is het een dag met hoogteverschillen en dat merken we. We stijgen maar liefst 200 meter en dalen 50 meter naar Saxamonde. Alle dames klimmen met gemak naar boven. Niet eens buiten adem…voetje voor voetje komen we er wel.

Als je in Porrino bent, overweeg dan zeker Hostal Louro, vlak bij de albergue municipal. De huidige eigenaar heeft een hele goede kok en ze doen er echt alles aan om het je naar de zin te maken. Wij hebben ervan genoten.

No pain no glory….dat moet zeker gelden voor deze jonge vrouw. Zo veel pijn dat ze zelfs op haar blote voeten in Porrino loopt. Overbelast of gewoon pech? Het kan iedereen overkomen. Later hoorden we dat ze met de trein zou gaan.

Vlakbij Porrino ligt de grote weg A 52 en de N520. Beide wegen kruisen we en dat geeft in de vroege ochtend mooi licht. Deze keer met Attie erbij.

Richting Mos stijgt het ligt.. Het is bijzonder mooi, met de heuvels op de achtergrond en de druiven ranken.

Ieder loopt zijn eigen tempo. Een belangrijke keuze omdat je het dan het beste volhoudt. Regelmatig wachten we even op elkaar.

Na 7 km hebben we pauze Mos. We zitten vandaag onder de 100 km, Mos ligt op 93,5 km, die we in etappes van 10-15 km gaan afleggen.

Coby ziet veel details onderweg. Zo ook deze beeltenis van Maria, met het spiegelende glas is er plotseling nog een “Maria” bij.?

Boven op de berg, bij Santiaguino de Antas is dit beeld te vinden. Op het eerste gezicht lijkt het een persoon met een grote neus. Dichterbij zie je een vrouw met lange haren en een oog gesloten. Het raakt me.Niet alles willen of kunnen zien? Daarnaast ontvankelijk met de handen geopend. Pelgrims dragen er hun steentje bij.

Daarna gaan we naar beneden. In het dorpje Vilar de Infesta pauzeren we na de volgende 5 km. Hier ontmoeten we andere pelgrims die ook onderweg zijn. De meesten gaan naar Redondela.

De afdaling naar Saxamonde is prachtig met Redondela en Ria de Vigo op de achtergrond.

De Camino Portugues in etappes van 10-15 km per dag is voor mij een nieuwe uitdaging. Zo kom ik nu voor het eerst in Saxamonde in herberg O Corisco. Alweer een pareltje op de Camino Portugues ontdekt. Het etappedrankje is weer verdiend vandaag.

1 reactie op “Dag 4 Porrino – Saxamonde

  1. Pelgrims wat is dit toch een mooie route tussen de druiven en al het andere natuurschoon, het is genieten het is te zien aan jullie.

    Bon Camino.

    Jopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.