Dag 5 Bodeyana- Tineo

14 juni, 14 km,15 graden, bewolkt

Wat een gastvrijheid! David en Celia hebben de was voor ons geregeld en in de ochtend lag alles opgevouwen en gesorteerd voor ons klaar. Het zijn toch echt de kleine dingen waar je als pelgrim blij van wordt. Met een muziekje (het eerst Ave Maria) werden we gewekt. Ik zie zomaar bij iedereen een glimlach verschijnen.☺️

Alle pelgrims staan gelijk op en we nemen afscheid van onze Camino familie.

We moeten een klein stukje omlopen voor een prachtig uitzicht over een dal. Dat doen we, dat willen we zien.

De route die volgt na Espina is een pad langs een bergkam. In het boekje staat: ” het kan zijn dat de paden na regen erg modderig zijn. ” Nou….dat klopt. Er waren vele “Mieke” paadjes bij en in het dal prachtige vergezichten.

Het is niet zo ver omdat ik de etappe zo heb verdeeld dat we morgen naar Samblismo gaan. (20 km) Direct daar start de “Hospitales”. Het belooft mooi weer te worden, dus dit hoogtepunt kunnen we mee gaan maken. Vandaag nemen we de tijd en genieten van de omgeving.

Dat viel niet mee. De uiterste randjes en vele cm’s modder. De schoenen bleven echt niet schoon. Barrio heet dat in het Spaans.

We zijn inmiddels 3 uur onderweg en hebben best trek. Het verwachte picknick bankje laat langer op zich wachten dan verwacht. Op onze vuilniszak is het ook goed toeven.

Na nog een uurtje komen we hoog boven Tineo uit. Hier vind je het monument van de pelgrims.

Iedere dag anders….vandaag overnachten we in een 4 sterren hotel met herberg. Palacio de Meras. Vanavond kunnen we hier ook een pelgrimsmenu kopen voor €10.

We slapen in een soort kasten met een gangetje van 1 meter tussen 2 stapelbedden. Hopelijk komen we morgen weer uit de kast.?

3 reacties op “Dag 5 Bodeyana- Tineo

 1. Dag Mieke
  Weeral volop in camino- stemming door de modder aan t stappen?!
  Maar de mooie natuur maakt alles goed, hee!
  Buen Camino allemaal
  Frie

 2. Beste caminogangers van deze zeer mooie, primitieve camino, volg jullie met een positieve ” jaloerse” interesse, geniet van elke stap/omgeving enz.
  deze camino geeft je zoveel, op naar de hospitales!!
  Gr.van een voormalig primitievo ganger!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.