Dag 6 Tineo – Samblismo

15 juni, 19,5 km droog, half bewolkt fris weer 15 graden.

Tineo ligt op ruim 600 meter hoogte, maar door de enorme bergen die rondom liggen lijkt het veel hoger. Toen we de herberg uitgingen om 7 uur was het wonderschoon. De zon is op, er ligt mist in het dal. De donkere wolken blijken later voorbodes voor regen.

Dat zien we na het ontbijt en er is zelfs een regenboog te zien. De regen was niet voorspeld, dus gingen Rianne en ik terug om de poncho’s op te halen.

Direct na Tineo start de klim naar 910 meter, Pico de Puliares. We wandelen over de zuidoostelijke hellingen van de Sierra de Tineo met aan onze linkerhand een fantastisch dal.

Adembenemend mooi!

Hier bij de top op 900 meter, kunnen we helemaal rondom kijken. Een pad precies over een bergkam met aan weerszijden uitzicht.

Na de top gaan we via een bospad naar Campiello.

Het was heel koud in het bos. De voorlopers hadden even op ons gewacht en gingen door de kou snel verder.

Wat moeten we hier kiezen? De ene kant wijst Camino. De andere kant naar de ruïnes van een klooster. Wij kiezen voor de Camino.

In Villaluz ontmoeten we een boer die ons een stempel aanbiedt, ons wijst waar de Hospitales ligt en wel op de foto wil. Zijn dag is weer goed.

De pas gezaaide maïs laat al vele jonge blaadjes zijn. Lichtgeel kleurend in het landschap.

In Campiello wachten we even op elkaar en gaan samen de laatste km. Nog maar een paar maanden geleden is er vlak bij de splitsing (Hospitales of Pols de Allende) een nieuwe herberg gekomen in Samblismo. Daar gaan we naar toe.

Vanaf Borres is het al fors klimmen. De begin meters van wat ons op de Hospitales te wachten staat.

We worden er hartelijk ontvangen door Xavier.

De beloofde warmte liet zich al even voelen. De zon scheen even volop en de temperatuur schoot omhoog.

De voorspelling voor morgen is prachtig weer met een temperatuur van 28 graden. We gaan de uitdaging van de Hospitales aan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.