Dag 4 San Juan Villapanada – Bodeyana

13 juni, 28 km, meest bewolkt 15 graden

“Over hoogten, de diepte in”

Dat is voor mij Camino. De ervaringen van deze speciale herbergen. Die van Domingo van de herberg San Juan. De hartelijkheid, de stiptheid en alles voor je willen doen. We ontvangen het graag.

Nu zijn we in de herberg van David en Celia van albergue Bodenaya. Er is zachte muziek op de achtergrond, een ongelooflijke warme ontvangst. Ons huis is jullie huis. We zijn voor vandaag één familie. We zijn ontroerd door deze stralende mensen. Zelf ook pelgrims geweest.

Deze ervaring wilde ik zo graag met deze kanjers delen. Hier wilden we wel 28 km voor lopen. In de ochtend waren we ook blij verrast met een klein beetje mist over het dal, wat zo mooi is.

De ervaringen van de nacht in een zaaltje met 20 personen was anders. Geen oog dicht gedaan, doodmoe wakker worden, tot ijskoud. Alleen Gerrit slaapt echt overal. En dan toch….gaan we op pad. Heel even komt de zon te voorschijn en laat ons een dal zien. Dan zijn we de nacht alweer vergeten.

De etappe van vandaag kent veel bospaden, met een heel klein beetje zon is het licht precies mooi. Voor Susanne is het vandaag een zware dag. De etappe van gisteren en er rugzak spelen haar parten.

Gerrit, Peter, Janny en Karin zijn vandaag in de voorhoede en wachten op ons bij een picknick plaats.

Heel even een moment om de voeten te koelen. Het is “zo” koud!

Hier zijn er nog 11 km te doen. We pauzeren nog even in Salas om toch nog even te rusten voor de laatste 7 km.

Die laatste 7 km is een bospad en kent 400 meter stijgen met tussendoor ook stijgingen van meer dan 10%. Het lukt ons door te gaan, in rustige stapjes zonder buiten adem te komen. We waren zelfs nog in staat om te praten. “Over hoogten, de diepte in”. Zo voelt het en dat is echt fijn. Ik vergeet dan even dat ik na zo een dag heel moe ben.

Het begint iets te motregenen als we er bijna zijn. Eigenlijk is dat wel lekker wat motregen op een bezweet lijf.

En dan zijn we er. We zijn ontroerd door zo een warme ontvangst van onze maatjes en David en Celia van de herberg Bodenaya.

2 reacties op “Dag 4 San Juan Villapanada – Bodeyana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.