Dag 3 Venta de Escamplero – San Juan de Villa Penada

12 juni, 15 graden bewolkt, 18 km

In het Hostal Tendejon de Fernando krijgen we geen ontbijt en na 5 km kunnen we een bar vinden. Dat wisten we van tevoren dus we hadden uit Oviedo wat te eten meegenomen. Als echte pelgrims delen we wat we hebben en hebben een prinsheerlijk ontbijt.

Stel je voor…je loopt door een prachtig landschap. Met muurtjes omrande wegen, klaprozen langs de kant en een watertje waar het lijkt dat je een tunnel van licht krijgt. En dat alles vooral langzaam dalend naar de bar Casa Dylsia in het dorp Paladin. Zo kan een pelgrimsochtend starten.

Wat maakt onze dag dan speciaal als je heel hartelijk wordt ontvangen. De mensen van Casa Dylsia geven ons echt het welkom gevoel, dat je eigenlijk altijd zou willen krijgen.

Daarna gaan we op weg naar Grado. In herberg San Juan de Villapenada is ook geen mogelijkheid voor ontbijt of warme maaltijd. Zo besluiten we in Grado dat we een pasta met lekker veel groenten maken. We hebben er plezier in om dat samen te bedenken.

Deze constructie zie je vaak hier in Asturias. Een overkapping, opslagplaats voor mais en granen en hier zelfs een zitje eronder.

Dan worden we door Penaflor geleid met mooie oude huizen en smalle straatjes.

Het pad naar Grado is best plat.

Met de groenten van de markt, de flessen wijn, de pasta en de tomatensaus klimmen we de berg op. Dat voel je. Behoorlijk steil die laatste km en als je dan 2 kg meer in je rugzak hebt valt dat niet mee.

Gelukkig heb ik in Grado nieuwe wandelstokken kunnen kopen. De oude waren met geen enkele mogelijkheid meer los te krijgen. Op de markt heeft Peter zelfs een tangetje gekocht om het alsnog te proberen.

We vielen ons klein met deze reuze bergen op de achtergrond.

Na meer dan een uur flink klimmen zijn er er. Onze herberg. De algemene herberg waar Domingo ons ontvangt en probeert het iedereen naar de zin te maken.

We zijn er trots op dat we er zijn.Ook deze 2e dag zit erop. Wat een fantastisch uitzicht hier.

Hier in albergue San Juan staan 10 stapelbedden in een ruimte van 7 bij 6. Dus 20 personen. Het is vol. We zijn benieuwd of we kunnen slapen……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.