Dag 2 Oviedo – Venta de Escamplero

11 juni, 12 km, buien 14 graden

Op pad….en nog wel voor de mooiste Camino. Dat het begint met regen nemen we op de koop toe. Direct bij het café voor het ontbijt gaat de regen kleding al aan.

De afstand voor vandaag is 12 km. Niet ver, zou je zeggen. Genoeg om te beginnen, als je vlak lopen gewend bent zoals in Nederland. We gaan eerst het beginpunt opzoeken. Voor de lezers die de camino willen starten, als je met je gezicht naar de kathedraal staat is het links ervan.

Natuurlijk gaan we eerst naar de kathedraal van Oviedo. Om te bezichtigen en te kijken of we een stempel kunnen krijgen. Als we eraan komen is die officieel nog niet open. Er is een mis aan de gang dus dat lukt. Een dame die de toegangskaarten regelt wil wel een stempel zetten.

Het is een bijzonder mooie kathedraal, waar we even rondkijken. We ontmoeten meer mensen die gaan starten, zoals een vrouw uit België en Fabian en Marieke uit Italië. We merken dat zij er ook net zo veel zin in hebben als wij.

Het is ongeveer 5 km lopen voor we de stad uit zijn. Daarna begint de wonderschone Camino. Direct al als we Oviedo uitlopen krijgen we de vergezichten zo voorgeschoteld.

Ons eerste Camino kado van vandaag is weer binnen. Er kwam een enorme plensbui en precies toen waren we bij Capilla del Carmen in Lloriana Daar kun je droog zitten en even rusten. Wat kwam dat goed uit.

De laatste km naar Escamplero gaan over een bospad met een forse stijging over 4 km. Om alvast een klein beetje te wennen….van 68 naar 248 meter. Je ziet dat het heel steil is.

Ook voor een volgende bui hebben we Jacobus die ervoor zorgt dat we droog kunnen schuilen in een bushokje.

Rond 14.30 uur waren we in het pension Tendejon de Fernando. We kunnen bij aankomst direct een pelgrimsmenu krijgen.

Morgen gaan we naar de algemene herberg van San Juan de Villapanada. Een andere ervaring…..

7 reacties op “Dag 2 Oviedo – Venta de Escamplero

  1. Ik ga je weer volgen want de Primitivo staat voor volgend jaar in de planning dus kan ik me nu al verheugen op de mooie plaatjes en je info
    Veel succes allen!

  2. Hoi Rianne, en natuurlijk ook je medewandelaars, geniet van deze Camino Primitivo. Ik heb deze ongeveer 2 maanden geleden gelopen en het was schitterend. Zou zo weer met jullie mee willen lopen, maar doe dat nu via het blog van Mieke, Buen Camino en geniet ervan, Ellen

  3. Moedige wandelaar: Ik wens jullie een indrukwekkende en prachtige camino (en ga jullie op de voet volgen)!
    Succes!!

  4. Succes, ik volg jullie vanuit Belgie. En geniet van jullie verslagen. Hopelijk niet te veel regenen en niet te warm tijdens jullie voettocht. Jacobus gaat voor veel moeten zorgen! ?

  5. Ook ik volg jullie weer trouw! Ik ken jullie niet, de primitivo ook -nog- niet, maar stap in gedachten graag mee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.