Camino Primitivo

10 juni 2019″Elke weg begint met een doel. Zonder doel is er geen weg”.Op weg naar Oviedo. Hier zal onze camino starten. Een hele mooie en een van de zwaarste camino’s. Op deze kaart zie je dat we door de bergen van Asturias trekken. Alleen al in Asturias zijn 5300 meters te klimmen en 4400 meter te dalen.Wij gaan deze uitdaging aan en verwachten 25 juni in Santiago aan te komen.Vlnr Mieke, Gerrit, Janny, Karin, Peter, Susanne en RianneWe vliegen vandaag met Air Europe. Deze maatschappij heeft een verbinding met Asturias en Oviedo is dichtbij. Spannend is het wel, want we stappen over in Madrid en de tijd daar is kort. Komt de bagage aan? We gaan het zien. Voor de zekerheid hebben we spullen die we zeker vanavond nodig hebben, bij de handbagage gestopt. Tot mijn grote verrassing mogen de wandelstokken gewoon in mijn handbagage mee.? Dat is per maatschappij verschillend.We komen te laat in Madrid aan. Daar staat een medewerker van Air Europe op ons te wachten. Asturias? Vraagt ze. We denken nog dat ze ons met hoge spoed naar het juiste vliegtuig brengt. Nee hoor…..We moeten de bagage ophalen. Die was gelukkig ook in Madrid gekomen. De balie opzoeken van Air Europe en een nieuw ticket regelen. Dat kan zegt ze. Vanavond om 18.40 uur. Iets later bleek dat ze zich had vergist en de dag op 11 juni had gezet.Er was een hele vriendelijke medewerker en die zou voor ons even terug gaan om 10 juni te reserveren. Opnieuw ingecheckt en wat blijkt….het vliegtuig is vol. We staan op reserve. Nu moeten we rond 17.30 bij de gate zijn en hopen dat we meekunnen. Wordt vervolgd…Nu kunnen we nog lachen.We kunnen allemaal mee.?Het was me een dagje wel. Onze eerste caminodag zit erop. We logeren in pension Romero niet ver van de kathedraal. Dat treft er tegenover is een bar waar we wat drinken.Morgen gaan we starten. We hebben er zin in.

7 reacties op “Camino Primitivo

    1. Hi Mieke en andere pelgrims in spe! Zo zie je maar weer het komt altijd goed! Heel veel wandelplezier en genieten maar weer!! Liefs, Tea

  1. Klimmen en dalen, Gerrit en Karin, jullie kun en dat! Zowel fysiek als jullie mentale start haha. Enorm veel plezier en genot toegewenst ook met de groep!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.