Dag 10 A Fonsagrada – Cadavo Baleiro

19 juni, 24,4 km droog 14 graden

In totaal meer dan 700 hoogtemeters in 1 dag. We doen het toch maar (op onze leeftijd….)?

Eerst nog even de ervaring van gisteren….Gisteren avond gingen we naar de mis in de naast de herberg gelegen kerk. De pastoor had de mis in 20 minuten afgerond. Daarna was de pelgrims zegen. Dat was een mooi moment. Er waren een stuk of 15 pelgrims uit o.a. Brazilië, Polen en Italië. Elk mocht een stukje voorlezen in zijn eigen taal. Wij mochten beginnen in het Engels. Met de zegen wacht ons weer een nieuwe dag.Vanaf Fonsagrada gaat het langzaam maar zeker naar Montouto. Fonsagrada ligt op 952 meter. Eerst dalen we wat om daarna 125 meter te stijgen. Het is echt niet zo dat je hier geen heuvels meer hebt. Dat hebben we zeker gevoeld. Het pad ligt in de bossen langs een helling, hoog boven een weg. Deze weg ( LU 530) steken we regelmatig over om aan de andere kant weer opnieuw een bospad in te gaan.

We boffen erg met het weer. We hebben het de hele dag droog gehouden. Peter en Rianne waren vandaag alleen op pad en die hadden vroeg in de ochtend en rond 12 uur een flinke bui. Net waar wij waren was het droog. Wel zien we in de buurt wel veel donkere wolken en af en toe een streepje zon.Op 1025 meter vind je de restanten van het oude pelgrims hospitaal.Daarna gaan we 330 meter dalen over een zeer steil bospad. De paal langs de kant van de weg laat speciale tekens zien. Het betekent dat het ook over de innerlijke weg gaat. Zoals Rianne mooi verwoordt, dat ze op haar eerste dag alleen, volledig op haarzelf mag vertrouwen, bij twijfel eigen keuzes maken. Een van de dingen die ik vaker hoor bij mede pelgrims.De eerste bar is na 12 km en daar zien we onze Italiaanse Camino vrienden, Georgia en Sabine.En Mark uit Ierland en Chico uit Korea. Ze zijn altijd blij als ze ons weer zien.Voor A Lastra volgt een ongekend zware helling. In het boekje paddenhelling genoemd of te wel Costa do Sapo. 1 km lang een stijging van meer dan 25 %. Dit ervaren we allemaal als zeer zwaar. Janny doet het nog steeds makkelijk en is zelfs in staat om ons zwoegende pelgrims op de foto te zetten.Het pad blijft hoog boven de weg lopen. Af en toe komen we even op adem.Soms denken we: “nog een helling”? Ja hoor!!! Vlak voor Cadavo Baleiro zijn er nog 2 nieuwe heuvels te gaan.Hehe,daar zijn we ook boven.De laatste meters voor vandaag.Na zo een dag, blijft het gevoel……we hebben het toch maar gedaan.Op naar Lugo.

1 reactie op “Dag 10 A Fonsagrada – Cadavo Baleiro

  1. Pffff…..wat een conditie hebben jullie. Ik heb er bewondering voor.
    En dan zo waardevol en bijzonder; de verwijzingen die niet alleen de route aangeven maar je ook aanzetten tot diepere gedachten en gevoelens.
    Buen camino !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.