Dag 11 Cadavo Baleira – Lugo

20 juni, 30 km bewolkt 20 graden

Vandaag staat de lange etappe naar Lugo doen. 30 km, omdat er alleen een herberg is in Castro Verde en dat is na 8 km. Hier kwamen we al voor 9 uur voorbij. Het is ons gelukt, maar we zijn erg blij dat we in Lugo zijn aangekomen en dat het ons is gelukt. Al vroeg werden we aangemoedigd door deze tekst. “I am so happy to walk with friends, they are in my head” Zelf wil ik er dan aan toevoegen: “in my heart”.

Het eerste deel vanaf Cadavo Baleira start met een klim van 100 meter. Het is meteen te zien, dat er een flinke heuvel te doen is.

We hopen dat de kerk van Vilabade al open is. Deze stamt uit 1457 en is de moeite waard om te bekijken. Er is een vrijwilliger die ons vanalles verteld en ook een stempel geeft.

Het is heel donker weer. Het lijkt of we net voor de bui uitlopen. We houden het de hele dag droog!

De route is vanaf Castroverde is licht glooiend. Zo is de afstand toch te doen. Het voert over veelal rustige boeren weggetjes en bospaden.

Hier en daar zijn stenen bruggetjes aangelegd. In de nacht heeft het geregend en dat zorgt nog hier en daar voor modderige paden.

Na deze lange tocht doemt Lugo op. Vele flatgebouwen en om in het oude centrum te komen gaan we flink omhoog.

Bij de stadspoort is deze Camino paal te vinden……minder dan 100 km te doen. Ook deze mijlpaal is binnen.

Deze keer logeren we in Hotel Cruz. Direct achter Plaza Major. Voor de deur allerlei barretjes. Zie zo….eerst het etappe drankje voor we de douche ingaan. Dat hebben we zeker verdiend.

Iets verder vind je de kathedraal van Lugo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.