Dag 9 Castro – A Fonsefrada

18 juni, 20,6 km, bewolkt 18 graden

We zijn in Galicië aangekomen. En we zitten op de helft. In totaal hebben we al meer dan 160 km gelopen. Deze mijlpaal is bereikt. Alvast een felicitatie voor allen. We zijn er trots op dat we al zover zijn gekomen.

We vertrokken deze morgen uit de gastvrije Albergue Juvenile in Castro. Zeer aan te bevelen, de warme ontvangst en ook door de grote tuin en het heerlijke eten. Ze kennen me nog van de vorige keer.

Het is nog mistig en we gaan stijgen van 665 meter naar 1110 meter. We beginnen rustig aan. Vlak bij de herberg gaan we eerst over een smal graspad.

Die 450 meter stijgen doen we in 8 km. Voortdurend gewoon door kunnen lopen en nog steeds kunnen praten. Ja, we voelen het zeker wel hoor. Het is heus meer dan vals plat. Wat is de omgeving weer mooi! We gaan zo hoog als de windmolens. Na elke stap bijna een andere uitzicht door de steeds wisselende mistbanken.


Na die 8 km zijn we op het hoogste punt en in Galicië aangekomen. Vanaf hier wijzen de meeste schelpen naar de andere kant. De gele pijlen wijzen de weg. Dit is de grenssteen.

Wij willen wel even over deze grens gaan…

Als je dan juist daar een steentje ziet liggen met “you matter” dan raakt me dat. Deze tekst is voor deze mede wandelaars en ook voor alle lezers van dit blog.

Vlak daarna vinden we de bar bij El Acebo. Op deze etappe vrijwel de enige bar, waar we alle medepelgrims weer ontmoeten. Zoals Marc uit Ierland.

We dalen daarna langzaam en hebben het gevoel dat het erg makkelijk gaat. Vals plat omhoog voel je zeker. Vals plat omlaag ….dan loop je als een treintje ☺️, en kun je tijdens het lopen uitrusten. In Galicië is het wat vlakker. De echt hoge bergen laten we achter ons en gaan nu voor de vele heuvels.

Vlak voor Fonsagrada komt er een venijnig staartje. 100 meter stijgen in 500 meter. Pfff. Ook dat kunnen we inmiddels. Moe en voldaan genieten we van het etappedrankje.

We logeren in de herberg Cantabrico. Vlak naast de kerk. Deze avond is er een pelgrimsmis. We gaan er naar toe en zijn benieuwd, hoe dat hier zal zijn .

4 reacties op “Dag 9 Castro – A Fonsefrada

  1. Ja heel mooi
    Everybody matters.

    Wat een magische foto’s van de bergen en de wolken/mist in de dalen.
    Schitterend
    En jullie gaan goed zeg. Kanjers

  2. Zet hem op jullie zijn al op de helft.En geniet ervan net zoals ik met de camion France heb gedaan jl mei.En wat een mooie tocht en foto’s Mieke. Hoop ook deze een keer te lopen. Gr van Coby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.