Bijna op weg ……….. Camino Portugues

 

Het is begin juni als ik een telefoontje krijg uit Spanje.  Het is Mieke. Mieke heeft een dringende en hele mooie vraag voor mij: ‘Irene heb jij zin en tijd om een camino te gaan begeleiden?’

Het antwoord is bekend: ‘Ja ik heb zin en ja ik heb tijd (gemaakt).

Over iets minder dan twee weken is het (eindelijk) zover:  samen met  Barbara, José, Marion, Martha en Nico ga ik op weg. Wij gaan de Camino Portugues por la Costa  lopen.

De voorbereidingen zijn in volle gang. De reisbrief is bijna klaar. Het boekje waarin de route staat en de pelgrimspaspoorten liggen op mijn bureau ongeduldig op ons te wachten.

Ik ben benieuwd wat we met elkaar gaan mee maken. En ik kijk er naar uit om de deelnemers te leren kennen.

Tijdens een dagwandeling heb ik Barbara en Nico al even gesproken. Op de foto zie je mij (met groen rugzakje) in druk gesprek met Nico.

En tijdens eerdere camino’s heb ik al kennis gemaakt met Porto, Santiago en het pelgrimeren.

En toch is het lopen en begeleiden van een camino ook voor mij weer spannend:  hoe zal het deze keer zijn? Wat gaan wij beleven?

Met deze gezonde spanning kijk ik er naar uit om de deelnemers op donderdag 13 september te mogen begroeten. Ik verheug mij erop om elk van ons een ‘buen camino’ en een ‘bom caminho’ te wensen.

Maar allereerst zijn er nog zaken voor te bereiden. De rugzak moet nog worden ingepakt, de schoenen moeten nog worden ingelopen.

Barbara, José, Nico, Martha en Marion ik wens jullie hele voorspoedige voorbereidingen. En bedenk: alles wat je thuis laat, is mooi meegenomen.

Vanaf 13 september maak ik waar mogelijk een dagelijks verslag van onze voetreis. Voel je welkom om ons digitaal te volgen, via deze site en/of via facebook.

Hartelijke pelgrimsgroeten,

 

Irene

17 reacties op “Bijna op weg ……….. Camino Portugues

 1. Irene succes met begeleiden van 5 dappere wandelaars over de Camino Portugues. Een leuke, spannende uitdaging dat gaat jou zeker lukken. Ga jullie graag volgen. Bom Camino. Nelly

 2. Heel veel plezier met de voorpret en alvast bom caminho voor jou en je reisgenoten. Natuurlijk volg ik je verslagen op de voet!

 3. Wat fijn weer voor je weer op weg met een groepje Pelgrims .
  Weer genieten en stralen onderweg.
  Wens je een mooie Camino toe en ik ¨wandel* lees graag de camino mee.

  groetjes….

 4. Hoy Irene wat een mooie reis gaan jullie maken, spannend maar te gek om te mogen begeleiden. Ik ga jullie zeker volgen en ben benieuwd naar de ervaringen!
  Beun camino

 5. Wat leuk en spannend ik heb heel even kennis mogen maken met je op de dagwandeling laatst van18 Augustus . Wens je een mooie Camino toe,ook voor je mede pelgrims. Ga je zeker volgen .

 6. Hallo Mieke, Ik vlieg morgen naar Lissabon en loop van daar mijn camino.
  Misschien komen we elkaar weer tegen. Buen Camino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.