Eindeloos

11 juni, 27 km, droog tot aan de herberg, 20 graden, Bercianos – Mansillas de las Mulas

Wat heerlijk een 1 persoonskamer, dacht ik gisteren. Bleek het in herberg Santa Clara de muren niet tot bovenaan toe gesloten en de geluiden van de bar waren zeer goed te horen. Gelukkig was het om 22 uur stil beneden, zodat ik toch nog op tijd kon gaan slapen.

Eindeloos heet het blog vandaag. Dat heb ik ervaren. Helder weer, licht bewolkt zonnetje erbij en wat zijn de kleuren van de Meseta dan prachtig. Ik kan 360 graden om me heen kijken en ik geniet van elke stap.

De graanschuur van Europa wordt de Meseta ook wel genoemd. De beregenings apparatuur staat klaar voor gebruik. Voorlopig zullen ze die wel niet nodig hebben. Gisteren avond kwam het er weer met bakken uit.

Het vroege ochtend licht is op de Meseta heel warm. Prachtig om te zien.

De granen beginnen geel te kleuren. Misschien over enkele weken oogst?

Ook de wolken zijn schitterend om te zien. Net of ze hier veel dichterbij staan.

Vanaf Bercianos is het een rechte weg van 27 km, met af en toe een dorpje met bar. Het is in de ochtend al warm genoeg om buiten te zitten. Na enkele koude weken, doet me dat goed. Hier in Reliegos treffen we elkaar weer. Ik vertrok om 7.10 uur en hoor bij de vroege vogels. In Albergue Santa Clara kon ik al om 5.30 uur ontbijten. Zo vroeg was ik nog niet wakker hoor. 6 uur is vroeg genoeg. Ik schat dat er op dit traject 100-150 pelgrims op pad zijn, die dezelfde etappeplaats kiezen als ik.

Vlak voor Mansillas de las Mulas werd de lucht heel donker. Ik zag er ook regen strepen uitkomen en was me bewust dat het erg hard zou kunnen regenen. Ik haast me de laatste 500 meter en net als ik binnen ben, komt de stortregen. Dat is nog eens mazzel.

Enkele dagen had ik Luis niet gezien. Loop ik plotseling naast hem. We hebben dezelfde herberg, dus genieten we van een gezamenlijk etappedrankje.

Op naar Leon….

6 reacties op “Eindeloos

 1. Wat geniet ik met je mee Mieke! Al dagen lees ik je verslagen mee, wat genieten! Heimwee heb ik nu al en een diep verlangen daar ook te wandelrn waar jij bent
  Het is niet te bevatten, zo n diep gevoel van binnenuit om daar ook (weer) te willen zijn
  Ik ken dat niet
  En wat lijkt me die mesetas prachtig!

  Ik geniet met je mee
  Dank voor je verhalen

 2. Hallo Mieke. Ja ook ik volg je elke dag. Prachtig om jouw ervaringen/belevenissen mee te mogen maken. Ik hoop daar volgend jaar ook te mogen lopen. Ik kan daar nu al van genieten. Mieke ik wens jou weer veel wandelplezier. Groetjes Roza

 3. Wat een mooie foto’ s prachtig die lucht . En van dat vergezicht krijg je nooit genoeg denk!! En een mazzel van de bui .. Ach das dan ook weer de zegen van boven toch.
  Voor straks een fijne nacht en voor morgen weer een mooie dag ..

 4. Geweldig Mieke hoe je gaat. Hans en ik beleven het intens mee, elke dag kijk ik uit naar jouw verhaal.
  En zo herkenbaar, nu zijn de velden, granen geel, 6 /7 weken geleden liepen wij terwijl de velden jong en groen waren. Ook de klaprozen waren er niet, wel alles geel van het
  Mosterdzaad. Zo bijzonder om hetzelfde landschap in andere kleuren te ervaren. Je maakt prachtige foto,s. Dank je wel, wat mooi!
  Liefs Ineke

 5. Jeetje wat een verschil met het weer daar en hier. Dat zou je toch niet verwachten. Gelukkig ben je meestal voor de buien binnen. Goede dag weer vandaag. Je bent al ontzettend ver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.