Traktatie

29 mei, koel bewolkt weer 15 graden, later regen, Sansol – Logrono

De meeste dagen heb ik heerlijk kunnen slapen. Al vroeg lig ik erin, zo rond 21.30 gaan de luiken al dicht. Deze nacht was het anders. Een slaapzaal van 28 personen met naast me een snurker. Nou is dat voor een nacht niet zo erg en ik sta opgewekt om kwart voor 6 op. Zo ga ik eerst om 6 uur ontbijten en dan mijn spullen inpakken. Een mooie herberg aan de rand van Sansol.

Zo vroeg op pad gaan, heerlijk. En plotseling, verrassing….ik werd getrakteerd op Jacobsladders. Ze verlichten hier en daar het glooiende landschap.

Sansol ligt wat hoger dan Torres del Rio en bij het verlaten van Sansol, zie ik Torres liggen. Wat heerlijk, ook deze morgen heb ik het rijk alleen op het Camino pad.

Er volgt een glooiend pad naar Viana.

Ik passeer een top Alto N.S. del Poyo en ga daarna 10% omlaag. Een pad begroeid met allerlei bloemen.

Bij Alto del Poyo is een monument van allerlei stenen te zien. Ik leg er eentje bij als ondersteuning, een ander heeft een stuk hout neergezet en stenen ernaast. Dit lijkt voor mij op een pinguïn. De briefjes die er vorig jaar bij lagen zijn nu opgeruimd. Ik weet nog dat ik die gefilmd heb.

Na 12 km en 3 uur lopen kom ik in Ventosa aan. Ik drink er wat tegenover de kerk.

Uitzicht op het voorportaal.

Het mooiste stuk van vandaag heb ik gehad. Na Ventosa zie je van verre Logrono liggen. Ik ga over een recht pad, met brem omringd.

De Navarra streek is voorbij. Nu ben ik in de Rioja streek. Ik ben om 12.30 uur in Logrono. Ik neem op het grote plein voor de kathedraal een menu del dia. Dan schijnt de zon nog. Later zijn er stevige onweersbuien.

Het is gek met het weer. De weersvoorspelling komt hier bijna niet uit. Een paar dagen geleden zou het zeker 1 week zonnig zijn. Dat is helaas niet het geval. De regen valt doorgaans als ik binnen ben, maar het is bewolkt en een aangename temperatuur om te wandelen.☺️

5 reacties op “Traktatie

  1. Geen druppel houd je tegen met veel of weinig regen. Elk weertype heeft zijn charme toch. Wat prachtig die brem , en het landschap wouw .. zouden ze zijn meegevoerd de briefjes door de lucht naar ?? Loop je nunin Frankrijk of al in Spanje ?!

  2. Hallo Mieke. Jeetje dat je alweer op de Camino Francais bent. Wat heb je al veel gelopen, meegemaakt. Ptachtig ik heb jou steeds gevolgd. Dank weer voor jouw mooie foto’s met tekst. Elke dag voor mij ook weer even een Camino momentje
    Mieke mooi om jou zo te zien genieten. Ik kan mij ook voorstellen dat de Camino Francais voor jou goed voelt. Al zoveel gelopen en toch nu weer anders. Heel veel Camino plezier nog. Lieve groet Roza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.