Boottocht van de spirituele route

Maandag 28 mei 2018, van Vilanova de Arousa naar Padron, 5km wandelen en 28 wandelkilometers met de boot. 19 graden, zon en wolken.

We kunnen pas om 9 uur ontbijten wat geen probleem is omdat we pas om half 2 met de boot kunnen die 2km verderop ligt. De eigenaresse maakt werk van het ontbijt maar het blijft Spaans: toast, jam en koffie of thee en cake. Op verzoek brengt ze ook 2 soorten kaas. Op ons gemak pakken we daarna in en gaan naar Vilanova centrum. Het is eb en wederom mooi weer.

Rondom de brug zijn veel mensen schelpdieren aan het zoeken.

We gaan wat drinken want het duurt nog even voordat de boot vertrekt. We bestellen koffie en krijgen daarbij een cakeje en een glaasje jus d’orange. Heerlijk, zo’n Spaanse gewoonte. Dan lopen Frans en ik nog een rondje terwijl Ilse en Meike al richting de boot gaan. We zijn daarna samen met een Duitse vrouw de enigen voor de boot maar het is nog vroeg. Uiteindelijk zijn er zo’n 40/50 mensen, veelal Italianen die op de boot wachten. Als deze rond kwart over 2 aankomt zij wij de eersten die aan boord gaan. In Spanje zijn ze niet zo van de klok.

Het wordt een fantastische tocht op de catamaran maar wel even wennen als we in Pontesecures aankomen. Industrie, veel pelgrims en weinig natuur meer.

Even een hapje eten en dan een stukje lopen naar Pension Jardin. Na de laan met platanen lopen we langs Pepe die iedere pelgrim de weg wijst. Weinig gewandeld vandaag en veel tijd doorgebracht met wachten maar ik vond de boottocht een fantastische ervaring vandaag. Gelukkig was het een grote boot anders was Frans niet ingestapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.