Pyreneeën

18 mei, 22 km, half bewolkt, 20 graden, Sarrance – Borce

Wat een belevenis om in het klooster van Sarrance te slapen. Daar is een stichting opgericht en vader Pierre vangt allerlei mensen op, die daar samen leven en werken. En wij als pelgrim worden samen met hun aan tafel uitgenodigd. Na de mis vroegen we ons af, wanneer zou het eten zijn. In onze verblijfsruimte was helemaal geen activiteit. ….. En ja Mieke heeft honger. Het bleek dus bij hen aan tafel te zijn. We waren onder de indruk. De mensen zien er relaxed en heel gelukkig uit. Ook hadden ze ontbijt gemaakt, zelfs met verse eieren. De pater zelf doet de afwas en wenst ons pelgrims een goede behouden Camino.

Zou vandaag dan toch de beloofde zon komen? Het is hier zo mooi, maar met mist en laaghangende bewolking zie je er niets van. Vandaag hadden we geluk de zon komt door. Wat een uitzicht!!! Ik kom ogen tekort.

Het is een zware dag vandaag. Het stijgt weliswaar geleidelijk, maar er zitten ook steeds dalingen bij over kleine paadjes. We gaan van 350 naar 650 meter.

Over die hele kleine paadjes net als gisteren met ook een afgrond rechts of links. Ik merk dat ik dan diep ademhaal en mezelf moed inspreek. Kom op…. dit kun je.

Of balanceren over een smal plankje. Daniel was steeds ergens in de beurt om me te helpen als het nodig was. Fijn zo een helper!!

Een grote verrassing in Bedous… plotseling is daar Johanna, die ik op de Route van Le Puy trof. Wat is de pelgrimswereld dan klein….

Hier in Borce is geen restaurant. We zijn met 4 in de gite en Daniel kookt voor ons pasta. Dat smaakt….

Morgen kom ik in Spanje en ga over de Col de Somport… Tenminste als het kan, want er is een paar weken geleden 1 meter sneeuw gevallen…

6 reacties op “Pyreneeën

  1. Wat een mooie bijzondere dag Mieke. En wat doe je het goed over die smalle paadje….. ja zeker, je kunt het!! Prachtige foto’s. Ik geniet iedere dag van de belevenissen. Veel liefs

  2. Wat mooi dat je jezelf dit gunt! Prachtige foto’s. Ik geniet ervan en velen met mij, zo lees ik steeds. Ik griezel met je mee op de afgrondpaadjes. Wat een moed heb je dan nodig! God zal voorzien was mijn mantra altijd. Maar die was als helpende hand van Piet in mijn geval altijd aanwezig, maar dan nog. Dit stuk van de route hebben wij in 2011per auto gedaan. De rugzak hing toen al aan de wilgen. Er staat je nog veel moois te wachten! Buen camino, bon courage!

  3. Wat een geweldig avontuur beleef jij Mieke. Ik heb nog geen meter gewandeld op de Camino, maar ben diep onder de indruk. Ik volg je vanaf het begin, om te kijken wat mij te wachten staat, als ik klaar ben voor mijn Camino. Ik wens je nog vele mooie caminocadeautjes toe en wens je een Buen Camino toe.

  4. Ondanks dat het glibberen en glijden is en je de afgrond inkijkt zijn ’t wel hele mooie paadjes. Zo anders dan de oversteek vanaf SJPdP. Heel benieuwd naar je verhaal van morgen of de sneeuw roet in ’t eten gooit. Buen Camino!

  5. Prachtige Mieke , weer een Camino cadeautje dat zonnetje . En jij bent wel wat gewend en fijn dat er dan toch een helpende hand is . Mag hopen dat de route meegevallen is vandaag !! ( want er is weer een dag voorbij wanneer je dit leest) ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.