Mooie afwisselende wandeldag

3e Wandeldag van Marinhas naar Viano do Castelo, 25km en 24 graden. Zon en af en toe een wolk.

Nu we met 14 personen op een slaapzaal sliepen is heel fijn oordoppen te hebben. Het gesnurk is dan zo zachtjes dat ik wel in slaap viel. Al voor 6 uur zijn mensen opgestaan en aan het inpakken. Wij vertrekken om 7 uur maar zijn niet de laatsten. Bij een barretje gaan we ontbijten en dan even naar het Rode Kruis wat de enige ‘arts’ in de buurt is voor iemand met blaasontsteking. Ze kunnen ons niet helpen maar in Viano do Castelo is een ziekenhuis waar we naar toe kunnen. Ondertussen vitamine C slikken en citroenwater drinken, vooral veel drinken. Als we op pad gaan is het al heerlijk weer om te lopen in een t-shirt. Korte tijd later zien we in de verte de zee waar we vandaag niet dichtbij komen.

Na een tijdje over de weg gelopen te hebben komen we door bos en over een smal pad langs een waterstroom.

Het is de derde wandeldag en vaak is die zwaar. Toch loopt iedereen goed maar blijft het zoeken naar een goede balans voor pauzes voor iedereen. Voor de eerste langere stop moeten we een stukje van de route maar dat is het wel waard. Er is een supermarkt naast zodat we gelijk wat in kunnen slaan en ik bel voor een overnachtingsplek. Er zijn zo veel lopers voor ons en we willen toch graag een bed vanavond. Dat lukt en we zijn er blij mee. Met goede moed gaan we verder en zien in het bos een ander bordje dan de pijlen of het blauwe bordje met de gele schelp.

Na een flinke maar ook mooie wandeling vandaag steken we de brug over naar Viano do Castelo en dan zijn we er bijna. We gaan eerst een terrasje pakken en op de straat regelen agenten het verkeer zodat racewagens snel door de stad kunnen. Die zijn op weg naar Porto om daar te racen. Toen wij daar waren zagen we de opbouw van tribunes voor dit evenement.

We liepen naar de herberg die ik gereserveerd dacht te hebben maar dat bleek niet de goede. Ik bleek een jeugdherberg gereserveerd te hebben. Kamers voor 4 personen zijn nu zeer aangenaam. De herberg ligt aan de Lima en ziet er goed uit. Na een warme douche ga ik mee naar het ziekenhuis om een arts te raadplegen voor de blaasontsteking. De arts spreekt een beetje Engels en met google translate erbij komen we er samen uit. Medicatie moet snel verbetering gaan geven. Zou fijn zijn want als je er ook nog vier blaren bij hebt is het al met al toch een zware dag geweest voor onze jongste deelnemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.