Van luxe naar basic

2e Wandeldag, van Estrela/Esposende naar Marinhas, 18km en 24 graden met de hele dag zon.

Gisterenavond kregen we via het hotel een lift naar een restaurantje 2km verderop. De eigenaresse spreekt goed Frans en wij een beetje. De porties zijn groot en het smaakt ons goed. Na afloop brengt de eigenaresse ons terug en ze trapt het gaspedaal goed in, radio met Enrique Iglesias lekker hard en met een sneltreinvaart rijdt ze de parkeerplaats van het hotel op. Om half 8 zitten we al aan het ontbijt. Een keuzebuffet en de hele ontbijtzaal voor onszelf, wat een verwennerij. Iedereen had heerlijk geslapen en opgewekt gaan we op pad. Even de route weer oppikken en genieten van de aangename temperatuur, eucalyptusgeur en klaprozen.

Het wandeltempo verschilt zoals in iedere groep maar gisteren besproken wat iedereen prettig vindt. Je eigen tempo kunnen lopen is voor zowel de snelle als langzamere lopers nodig. Ik had verwacht al snel een barretje tegen te komen maar dat liet een tijdje op zich wachten. Wel zien we een kerk die open is en waar mooie schilderingen zien. Na bijna 8km konden we op een terras gaan genieten van een heerlijke kop koffie met voor sommigen, ook voor mij, een heerlijk stuk aardbeiengebak.

We steken de brug over naar Esposende en zien dat het eb is. Weinig water in de rivier en bootjes die droog liggen. In de verte zien we de zee.

In Esposende kunnen we broodjes voor de lunch kopen. Broodje sla, tomaat? Ja hoor dat kunnen we maken. Even later zien we de bardame de zaak uit lopen en terug komen met tomaten. Waarschijnlijk gehaald bij de buren, een klein supermarktje.

Op de laatste paar kilometers zien we wat mensen voor ons lopen en omdat we weten dat we naar een Albergue municipal gaan lopen Frans en Ilse flink door om te kijken of het lukt voor iedereen een slaapplaats op een bed beneden te krijgen. Dat was bijna gelukt maar belangrijkste is dat we allemaal een bed hebben. Later worden er matrassen in de kamer op de grond gelegd en mensen doorgestuurd omdat de herberg vol is. Elayne en Larissa kiezen ervoor op de andere kamer te gaan liggen waar ze het wat rustiger vinden. De foto hieronder laat goed het verschil zien met de foto van de kamer van gisteren. Van luxe naar basic. Het water in de douche is niet warm maar gelukkig was het warm weer zodat het niet zo erg is.

Een klein stukje verderop kunnen we op een terras in het zonnetje ons etappedrankje doen. Iedereen vond het een mooie wandeldag.

3 reacties op “Van luxe naar basic

  1. Wat een heerlijke start weer Rita, vergeleken met je Camino laatst met Silvia. toen was het een stuk frisser en regenachtig.
    Maar warmer moet het zeker niet worden.
    Ik hoop dat je de reacties van de Rianne’s uit elkaar kunt houden, want dit is ongekend.

    Buen Camino

  2. Haha hier dan de reactie van de ‘andere’ Rianne. Wat heerlijk Rita om weer (net als bij onze Camino) te weten dat bij het wakker worden er een nieuw blog te lezen valt. En wat zijn ze weer leuk. Mooi kerkje zeg, echt prachtig. Ik hoop dat iedereen toch goed heeft kunnen slapen en wens jullie weer een mooie etappe.

  3. Nu dan kan ik niet achterblijven !! Alleen ken ik je niet persoonlijk Rita en heb ook nog geen Camino gelopen !! maar des al niet te min geniet ik van de verslagen de foto’s , gevoelens en belevenissen. De etappe van vandaag zal er al opzitten , dat het een mooie mag zijn geweest en wens jullie morgen weer een dag vol belevenissen en nieuwe stappen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.